Faţă de primul semestru din 2018

În primele 6 luni ale anului, sporul negativ din judeţul Suceava s-a accentuat

> Diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi numărul decedaţilor a crescut de la 418 la 740, tendinţa fiind aceeaşi la nivel regional şi naţional > Totuşi, în iunie, sporul natural judeţean a fost de +93 de persoane, în Regiunea de Nord-Est o valoare pozitivă înregistrându-se şi în Iaşi, de +27 de persoane

Date îngrijorătoare privind situaţia demografică sunt prezentate în Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică. Astfel, potrivit DJS, în luna iunie a anului 2019, în judeţul Suceava s-au luat în evidenţe 651 de născuţi-vii, număr în scădere cu 73 copii faţă de luna mai a aceluiaşi an, diminuarea fiind de 42 de născuţi-vii în comparaţie cu luna omoloagă a anului 2018. În iunie, anul acesta, în judeţul Suceava au fost înregistrate 558 de persoane decedate, cu 150 în minus faţă de luna mai, dar cu 2 decese în plus raportat la iunie 2018. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, în luna iunie 2019 numărul născuţilor-vii a fost mai mare faţă de cel al deceselor, sporul natural al populaţiei fiind pozitiv, de 93 persoane. La fel, în aceeaşi lună din anul 2018, în judeţul Suceava a fost consemnat spor natural al populaţiei pozitiv, de + 137 persoane.

În luna iunie 2019, în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, sporul natural al populaţiei a fost negativ, de -649 persoane, la nivel naţional indicatorul având tot o valoare negativă, de -5.365 persoane. Conform datelor operative, un semnal de alarmă trebuie tras, după ce, în prima jumătate a anului indicatorul înregistrează o valoare negativă mare, una în accentuat regres. Astfel, în intervalul 1 ianuarie-30 iunie din 2019, judeţul Suceava a înregistrat spor natural negativ, de -710 persoane. Aceasta în comparaţie cu perioada 1 ianuarie-30 iunie 2018, când, potrivit datelor provizorii, în judeţul Suceava a fost evidenţiat un spor natural al populaţiei negativ de -418 persoane. Totuşi, în luna iunie 2019, în judeţul Suceava sporul natural al populaţiei a fost de +93 de persoane, în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est spor natural pozitiv având şi Iaşi, unul de +27 de persoane. Cu sporuri negative s-au confruntat judeţele Neamţ (-245 persoane), Bacău (-224 de persoane), Botoşani (-161 de persoane) şi Vaslui (-139 persoane).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: