Unsprezece primării sucevene, bani din rezerva judeţeană, pentru extremă dificultate

> Repartizat este un total de 1,35 milioane de lei, în vederea înlăturării efectelor unor calamităţi, beneficiare ale sprijinului judeţean fiind nouă comune şi două oraşe

Din Fondul de rezervă la dispoziţia Consiliului Judeţean Suceava o sumă de 1,35 de milioane de lei va fi repartizată către unităţi administrativ-teritoriale aflate în situaţie de extremă dificultate. Repartizarea va fi supusă dezbaterii în şedinţa ordinară lunară a deliberativului judeţean, în cauză fiind 11 primării din două oraşe şi nouă comune care, având probleme, au apelat la sprijinul executivului judeţean. Conform proiectului de hotărâre, cea mai mare sumă, una de 250.000 de lei, urmează a fi îndreptată către oraşul

Cajvana, în timp ce comunele Botoşana, Buneşti şi Horodniceni figurează, fiecare, cu câte 150.000 de lei. Mulţumită votului consilierilor judeţeni, câte o sumă de 100.000 de lei ar putea lua, de asemenea, calea oraşului Siret, precum şi a comunelor Bogdăneşti, Fundu Moldovei, Râşca, Şerbăuţi, Stroieşti şi Valea Moldovei. Conform raportului compartimentului de specialitate al executivului judeţean, rectificarea vizează „înlăturarea efectelor unor calamităţi naturale, respectiv inundaţii, şi situaţii de extremă dificultate”.

Acelaşi proiect de hotărâre prevede, printre altele, alocarea, sub formă de transfer, către Direcţia judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, a 1,53 de milioane de lei, sumă destinată reparării drumurilor judeţene. În bugetul judeţean va fi înscrisă suma de aproximativ 7,45 de milioane de lei, reprezentând defalcări din taxa pe valoarea adăugată (TVA) aprobate la rectificarea bugetului de stat, în vederea aplicării Programului pentru şcoli în prima parte a celui dintâi semestru al anului şcolar 2019-2020. De asemenea, în bugetul judeţean va fi prinsă şi alocarea în valoare de circa 1 milion de lei, disponibilizată în scopul echilibrării bugetelor locale cu prilejul aceluiaşi rectificativ al bugetului de stat de la finele primei jumătăţi a anului 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: