Şeful departamentului de chirurgie vasculară din AKH Viena, prof. Christoph Neumayer, a discutat cu Gheorghe Flutur proiecte comune privind SJU Suceava

Flutur: „Vrem să înfiinţăm o secţie de chirurgie vasculară şi intervenţională, iar trei medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit, luni, la Palatul Administrativ, pe prof. univ. dr. Christoph Neumayer de la Universitatea de Medicină din Viena, şeful Departamentului chirurgie vasculară al Clinicii universitare de chirurgie din cadrul AKH Viena.

Discuţiile dintre cei doi s-au axat pe identificarea unor soluţii concrete privind demararea unor proiecte comune AKH şi Consiliul Judeţean Suceava privind Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Preşedintele Gheorghe Flutur a subliniat în timpul întâlnirii interesul major, având prioritate de grad zero, de a face cât mai multe investiţii în judeţul Suceava în domeniul sănătăţii.

Totodată, Gheorghe Flutur a subliniat potenţialul şi strategia de dezvoltare a Spitalului Judeţean Suceava în domeniul chirurgiei vasculare şi chirurgiei intervenţionale.

„Se doreşte transformarea compartimentului de profil în secţie, cu cel puţin 25 de paturi. S-a convenit deja ca un număr de trei medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH”,a spus Flutur.

El a mai arătat că s-a discutat şi despre construirea unui spital pentru copii.

„Am discutat despre chirurgia vasculară pentru copii, despre construirea unui spital de copii la Suceava şi mi-am exprimat dorinţa ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a face operaţii pe cazuri deosebite ale pacienţilor din zona noastră”, a spus Flutur.

În discuţiile purtate, preşedintele Flutur i-a transmis profesorului Neumayer şi despre contactele şi intenţiile celor de la Graz de a construi aici un spital de recuperare.

După primirea la Consiliul Judeţean Suceava de către preşedintele Flutur, profesorul Neumayer a vizitat Spitalul Judeţean Suceava, unde a avut o întâlnire cu managerul ec. Vasile Rîmbu şi a purtat discuţii cu medicii din spital. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: