Sucevenii se pot implica în turneul naţional Classic Unlimited

 > Se caută spaţii culturale alternative pentru a treia ediţie a turneului

Echipa Fapte, organizatoarea turneului naţional Classic Unlimited, demarează căutarea de spaţii culturale alternative pentru cea de-a treia ediţie a turneului. Astfel, în perioada 20 august – 15 septembrie 2019 persoanele care deţin sau ştiu spaţii care pot găzdui concerte de pian sunt invitate să înscrie locul respectiv pe site-ul turneului: www.classicunlimited/propuneri.

Sunt eligibile spaţiile din întreaga ţară care îndeplinesc următoarele condiţii: sunt situate într-un loc închis (indoor), oferă posibilitatea de a introduce un pian în incintă, pot găzdui 50-200 de persoane, au disponibilitatea de a-şi opri activitatea obişnuită pe timpul concertului şi permit accesul gratuit al publicului la concert. Nu se percepe taxă pentru înscrierea locurilor respective în turneu.

„Sunt foarte mulţumit de viteza de creştere a acestui proiect. Dacă în prima ediţie ne mulţumeam cu 60-70 de persoane la fiecare concert, în 2018 am avut oraşe în care am avut 500 de persoane în săli sau oraşe în care a trebuie să facem două concerte. Ne aşteptăm la un turneu cel puţin la fel de bun ca anul trecut. Bogdan a ales un repertoriu eclectic şi foarte potrivit pentru un public care vrea să descopere, iar anul acesta tematica sălilor pe care le căutăm este spaţii culturale alternative, în încercarea de a ne face şi noi partea în a le promova şi a arăta ţării că sunt foarte mulţi oameni care sprijină arta şi cultura”, a declarat Alin Vaida, directorul executiv al Asociaţiei Fapte.

Cea de-a treia ediţie Classic Unlimited, va avea loc în perioada 20 octombrie – 15 noiembrie 2019 şi va număra 8 concerte în diferite oraşe din ţară. În cadrul concertelor, pianistul Bogdan Vaida va aduce muzica clasică mai aproape de public, astfel încât aceasta să fie accesibilă tuturor şi mai uşor de înţeles.

În cadrul primelor două ediţii Classic Unlimited concertele ţinute de Bogdan Vaida au avut loc în Cluj-Napoca, Bucureşti, Bistriţa, Iaşi, Alba Iulia, Timişoara, Reghin, Braşov, Petrila, Târgu-Mureş, Oradea, în spaţii precum o fabrică de mobilă, o mină, o librărie, un service de reparaţii auto, o tipografie, un magazin de biciclete, un salon de kinetoterapie, o tipografie şi multe altele. Peste 2.000 de persoane au luat parte, în timpul celor două turnee, la aceste concerte. Accesul la concerte e gratuit şi se face pe bază de rezervare a locului. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: