Primim

 Bună ziua,

Sunt profesorul Bouaru Vasile din Rădăuţi, cel despre care aţi pomenit în articolul foarte frumos scris, respectiv cel de la https://www.crainou.ro/2018/12/17/ceasuri-solare-in-judetul-suceava/. Am studiat şi căutat cadranele solare din toată ţara (aşa cum a făcut şi prietenul meu Dan Uza de la Cluj şi domnul Olenici de la Horodnic) şi de aceea am construit şi eu unul, aşa cum aţi scris şi dvs.

 Vă scriu în legătură cu celălalt cadran solar din Rădăuţi, despre care de asemenea aţi scris, cel care este la gradina zoologică din oraş. De curând l-am recondiţionat şi l-am pus în picioare, tot la gradina zoologică. Mai trebuie să-i pun elementul esenţial: tija care lasă umbra şi implicit dă ora şi voi face acest lucru cât de curând. Va trimit câteva poze cu ce am făcut până acum. Când va fi gata vă voi anunţa din nou pentru că merită, e un cadran destul de vechi.

Între timp am finalizat şi eu construcţia unui observator astronomic cu un instrument performant, tot în Rădăuţi.

Pentru orice alte informaţii, vă stau la dispoziţie.

Cu stimă,

 VASILE BOUARU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: