Primăria Suceava lansează licitaţii pentru mai multe obiective

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea suceveană lansează licitaţii pentru mai multe obiective din municipiu, inclusiv pentru amenajarea zonei de agrement din lunca râului Suceava.

Astfel, potrivit primarului, în data de 29 august va fi organizată licitaţia pentru construirea parcării subterane din piaţa George Enescu, în timp ce pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Petru Muşat” licitaţia va fi organizată în 30 august.

În ceea ce priveşte proiectul pentru revitalizarea spaţiului public urban din municipiul Suceava, respectiv Zona de agrement de pe malul râului Suceava, licitaţia va fi organizată în 3 septembrie.

Primarul a mai spus că, din păcate, nu s-au prezentat ofertanţi la două licitaţii, respectiv cea pentru etapa a doua a amenajării Zonei de agrement din Tătăraşi, care presupune instalarea de instalaţii de tiroliană, dar şi amenajări suplimentare, ca şi la Grădiniţa din zona centrală.

Primarul a mai spus că a mai inclus noi obiective care să fie finanţate pentru a se asigura că va fi folosită suma de 14, 684 de milioane de lei aprobată de comisia de creditare pentru a fi trasă în acest an din creditul de 25 de milioane de lei, în condiţiile în care în 2020 are municipalitatea va putea cheltui restul de 10,3 milioane de lei.

Lungu a explicat că ceea ce nu se trage în acest an din credit va putea fi folosit abia în anul 2021.

„Am vrut să mă asigur că vom folosi aceşti bani din credit şi am adăugat obiective de finanţat”, a spus primarul.

El a precizat că astfel, se finanţează lucrări la ruta alternativă Suceava – Botoşani, reţeaua de gaz natural în Burdujeni-sat, parcări în Cartierul Europa, modernizarea Ştrandului Iţcani, alimentarea cu energie electrică a staţiei de încărcare autobuze electrice, reabilitare reţele de termoficare, amenajare seră floricolă, Centru de informare, documentare şi laboratoare la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

În ceea ce priveşte investiţia de la Colegiu Naţional „Petru Rareş” s-a reziliat contractul cu firma din Botoşani, care a executat 13 la sută din valoarea contractului şi se reia licitaţia, a spus primarul.

El a adăugat că faţă de obiectivele iniţiale, urmează să fie finanţate modernizarea străzii Traian Ţăranu, pentru care se alocă 2 milioane de lei, dar că se alocă fonduri şi pentru modernizarea străzii Micşuneleor, construirea parcării subterane şi amenajarea pieţei George Enescu, sistematizare la blocurile ANL, alimentare cu apă şi canalizare cartierul pentru tineri din zona Tătăraşi, dar şi Sala de gimnastică a Colegiului „Spiru Haret”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: