Bacalaureat

Peste 200 de candidaţi au absentat, miercuri, la proba scrisă

Peste 200 de candidaţi au absentat, miercuri, la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul sesiunii august-septembrie a Bacalaureatului.

Potrivit IŞJ Suceava, din totalul celor 760 de candidaţi înscrişi la proba scrisă la Limba şi literatura română, 544 au fost prezenţi, din care 429 de absolvenţi de liceu sunt de la profilul real şi 125 de la profilul uman, în timp ce alţi 206 candidaţi au absentat la această probă.

Lucrările la proba scrisă la Limba şi literatura română au fost transmise spre evaluare în judeţul Bacău.

În judeţul Suceava funcţionează centre de examen la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava şi la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Conform calendarului Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, astăzi are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba Eb), pe 23 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă, pe 26 august proba scrisă la alegere a profilului şi specializării – proba Ed).

Pe 27 şi 28 august se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august şi 2 septembrie este prevăzută evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar pe 2 – 3 septembrie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională – proba C.

Afişarea rezultatelor la probele scrise ale Bacalaureatului va fi pe 3 septembrie (până la ora 12) şi depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (orele 12 – 16).

În perioada 3 – 6 septembrie 2019 se vor soluţiona contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 7 septembrie 2019.

De menţionat este că lista unităţilor arondate fiecărui centru de examen se află afişată pe site-ul IŞJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: