O stradă din Suceava va purta numele ÎPS Pimen, ca semn de recunoştinţă la împlinirea vârstei de 90 de ani

> În urmă cu un deceniu, Înalt Prea Sfinţiei Sale Pimen Suceveanul i s-a decernat distincţia de cetăţean de onoare al reşedinţei de judeţ > Este cea de a doua cale de circulaţie care este botezată cu numele unei personalităţi, cealaltă fiind Bdul Sofia Vicoveanca

O stradă din municipiul Suceava va purta numele Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Primarul Ion Lungu a făcut publică iniţiativa ieri, într-o conferinţă de presă, în preajma împlinirii vârstei de 90 de ani de către înaltul ierarh. „Este un moment de recunoştinţă pentru tot ce a făcut pentru comunitate Înalt Prea Sfinţia Sa Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru implicarea în viaţa oraşului nostru, inclusiv pe linie de protecţie socială, cu Căminul pentru bătrâni, dar şi în alte acţiuni de asistenţă socială. Pentru mine, pentru noi, în calitate de creştini, contează foarte mult că sub binecuvântarea sa, în Suceava, după Revoluţie, au fost construite 20 de biserici” arată Ion Lungu.

Un proiect de hotărâre în acest sens este pe ordinea de zi a şedinţei din luna august a Consiliului Local, după ce a fost obţinut avizul comisiei de specialitate de pe lângă Prefectură, organism prezidat de prof. univ. dr. Mihai Iacobescu. Strada, cu lungime de 700 de metri şi o lăţime de 7 metri, se află în preajma Cetăţii de Scaun Sucevei, pe partea dreaptă, înspre satul Lisaura, zonă în care s-a dezvoltat o zonă rezidenţială. „De regulă, denumirile de străzi se dau după ce persoanele respective nu mai există. Însă, mai sunt şi excepţii, un bulevard de la intrarea în Suceava purtând numele Sofiei Vicoveanca, o personalitate care a făcut cinste oraşului nostru” a subliniat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Reamintim că, în urmă cu 10 ani, aleşii locali suceveni, au aprobat acordarea distincţiei de cetăţean de onoare Înalt Prea Sfinţiei Sale Pimen Suceveanul. Hotărârea survenea aniversării a 80 de ani, în calendarul ortodox fiind prăznuit, de asemenea, în aceeaşi perioadă, Sfântul Cuvios Pimen. Atunci, iniţiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, remarca faptul că pe lângă activitatea spirituală a ÎPS, între Primărie şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor funcţionau, prin bisericile „Sfântul Andrei”, „Sfânta Vineri” şi „Trei Ierarhi”, parteneriate de colaborare pe linie de protecţie socială.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: