O prietenie adevărată

Mai mult ca atât, i-am compus „cuvântul înainte” la 5 dintre cele 9 cărţi ale sale. Şi i-am fost un prieten la zi! O prietenie la scrieri apărute în diverse publicaţii, predominând ziarele „Crai nou” şi „Curierul ucrainean”. Ion a scris o carte care i-a adus omagii preţioase de la regretatul scriitor Mircea Dinutz. Voluminoasa monografie – „Izvoarele Sucevei – o comună din munţii Bucovinei”. Dar numărul de volume editate, incluzând şi monografia, este de 9. Eu am editat 19 cărţi de publicistică dar printre ele se regăsesc şi de proză un microroman. Important este că la întâlnirile noastre aproape zilnice discutam cu huţulii comunei preferându-i pe cei în vârstă, de la care aflam aspecte diferite din modul lor de viaţă. Se năşteau astfel însemnările din publicaţiile menţionate.

Acum, despre prietenul condeier. Era un om simplu în aparenţă, dar brusc exploziv când se apuca de scris. Muncea mult aplecat deasupra manuscriselor, era de o modestie deosebită, comunicativ, nu primea laude, şugubăţ, elevii erau numiţi de el „şcoleri”.

Precizez că sus-numitul, pe numele său Aflorei, mi-a fost unicul prieten condeier din Izvoarele Sucevei şi am fost autorul articolelor „Ultimul clopoţel” şi „Pomul neuitării”, ca semn al neuitării celui care şi-a început prea devreme şi tragic călătoria sufletului printre aştri! (DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: