După desemnarea câştigătorului licitaţiei

Introducerea apei şi canalizării în cartierul Europa intră în blocaj

> „S-a făcut contestaţie de către o firmă din Timişoara, iar acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă la CNSC”, precizează primarul Ion Lungu

 Proiectul de introducere a reţelelor de alimentare cu apă şi reţelelor de canalizare în cartierul Europa, de pe Dealul Tătăraşi, este ţinut pe loc de o contestaţie înaintată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) de către un participant la licitaţia pentru adjudecarea constructorului. În cadrul procedurii au fost depuse două oferte, una a Euro Est Group Suceava în asociere cu Topgeosys Suceava, iar cealaltă a Euskadi Timişoara. În urma evaluărilor făcute de comisia de licitaţie, învingătoare au fost declarate cele două societăţi autohtone. Asociaţia suceveană câştigătoare s-a angajat să facă lucrările cu 1,79 de milioane de lei, adică la 89,99% din valoarea de la care a pornit licitaţia, cea de 1,99 de milioane de lei. „Din păcate, s-a făcut contestaţie de către o firmă din Timişoara, iar acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă la CNSC” a spus primarul Ion Lungu. Respectivele reţele urmează a fi amenajate pe străzile Viena, Berlin, Madrid şi Londra, deoarece pe strada Paris acestea au fost introduse încă din 2018. De precizat este că în baza unei finanţări nerambursabile aferentă Programului Operaţional Sectorial „Mediu” 2017-2014, în zonă au fost aduse doar magistralele de transport al apei, în timp ce reţelele stradale de conducte făceau obiectul unui proiect distinct al Consiliului Judeţean Suceava, promovat în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, aflat, de asemenea, în blocaj. În aceste condiţii, finanţarea lucrărilor, în valoare de peste 500.000 lei, este asigurată dintr-un credit contractat de Primăria Suceava de la CEC Bank.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: