În bătaie de joc

 O bună caracterizare a felului meu de a fi, cred că mi-a dat-o chiar mama mea, Dumnezeu să o odihnească în pace: „Aista, numa’ în bagiocură vorbeşte!”

Trebuia să-i cumpăr tatălui meu un medicament şi am întrebat-o pe soţia mea (medic) cum se numeşte respectivul medicament. „Actovegin”. „Actovagin?!” „Vezi, poate ai să ceri aşa!”

M-am dus peste drum, la farmacia „Catena”, al cărui client vechi eram. Toate farmacistele de acolo mă cunoşteau.

Când am intrat, la rândul la care m-am aşezat mai erau două persoane în faţa mea. Pentru mine, care nu sunt medic, ca să-mi aduc aminte denumirea medicamentului, cel mai simplu era să-mi spun în gând „Actovagin”, şi când cer, să-l schimb pe a în e: „Actovegin”.

Cât am aşteptat, am făcut acest exerciţiu în gând, pentru a nu greşi cumva.

Mi-a venit şi mie rândul şi m-am trezit în faţă cu o farmacistă nouă. Când am dat cu ochii de ea, pur şi simplu m-am blocat:

„Lăsaţi-mă un pic să mă concentrez”, i-am cerut eu.

„Concentraţi-vă! E deschis până la opt”, foarte inspirată, mi-a răspuns ea. (CONSTANTIN PAPUC) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: