Dublă cetăţenie

Vasile Mătrăşoaie s-a născut, are gospodărie şi o seră mică în grădina sa din Bursuceni. El are buletin de Bursuceni. Aici şi-a început activitatea de legumicultor şi tot aici produce seminţe şi răsaduri. Încet, încet însă, grosul activităţii l-a mutat în solariile din câmp, unde are şi adăposturile pentru animalele îngrijite de fiul său Marius.

Pământul pe care se află ferma sa mixtă este situat însă pe teritoriul comunei Dumbrăveni. Motiv pentru care vrednicul legumicultor şi-a atras admonestările primarului, binecunoscut de altfel, comunei Dumbrăveni, supărat că n-am pomenit deloc în articolul scris zilele trecute de comuna sa.

Am fost primul care a scris despre Vasile Mătrăşoaie de la Bursuceni. Ulterior au scris şi alţii, dar ori de câte ori am scris despre Vasile Mătrăşoaie şi familia sa, am vorbit despre „Mătrăşoaie de la Bursuceni”. Nici n-a venit vorba şi n-am ştiut deci că teritoriul pe care este amplasată ferma sa aparţine comunei Dumbrăveni. Şi cred cu sinceritate că omul îşi are meritul pentru isprăvile sale, nu pământul pe care le săvârşeşte.

Este, însă, primarul Pavăl un orgolios? Credinţa sa nu i-ar permite, dar probabil că nu este. Pământul este „sfinţit” de mâna bursuceanului, nu poate să nu recunoască primarul. Dar Vasile Mătrăşoaie recunoaşte că a simţit dintotdeauna mâna întinsă a primarului Pavăl. Cel mai evident exemplu este modernizarea drumului care duce din Dumbrăveni până aproape de ferma sa. Accesul direct şi nu ocolit, prin Bursuceni, este un avantaj.

Considerând că am lămurit lucrurile, îl rugăm pe primar să fie de acord că, până la urmă, omul sfinţeşte locul. Iar omul este din Bursuceni, chiar dacă îşi plăteşte dările (şi) la Dumbrăveni…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: