„Domnul Lucian Harşovschi a fost, este şi va fi primul meu locţiitor”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că prevederea din Codul Administrativ prin care Consiliul Local trebuie să desemneze înlocuitorul de drept al primarului este doar o chestiune formală, subliniind că viceprimarul Lucian Harşovschi a fost, este şi va fi primul său locţiitor.

„E o chestie formală. Şi până acum domnul Lucian Harşovschi era primul viceprimar. Mă înlocuia oricum. Este normal să fie aşa pentru că provine din majoritatea Consiliului Local, care are zece consilieri. PMP, cu care colaborăm şi pe care îl respectăm, are doi consilieri. Este clar că, din start, domnul Lucian Harşovschi a fost, este şi va fi locţiitorul meu permanent. Dacă se întâmplă că nu sunt nici eu nici el, locţiitor poate să fie domnul Andronache”, a spus Lungu.

El a arătat că nu este niciun fel de problemă, fiind doar o chestiune formală.

„Este o chestiune elementară, democratică. Este clar că locţiitorul primarului îl dă partidul cel mai mare”, a spus primarul.

Întrebat dacă aceste prevederi vor determina ca în alegerile locale să se prezinte tandem de candidaţi primar-viceprimar, Ion Lungu a arătat că, atât cu, cât şi fără Codul Administrativ, PNL, care este un partid mare, şi îşi propune să câştige din nou majoritatea în Consiliul Local, va merge într-un tandem primar-viceprimar.

„Asta este un lucru foarte clar. Codul Administrativ nu aduce niciun fel de noutate din punctul meu de vedere. Sunt chestiuni care se ştiau. Acum doar le formalizăm. Au funcţionat şi până acum. Am spus clar că domnul Lucian Harşovschi a fost, este şi va fi primul meu locţiitor în măsura în care nu sunt în primărie”, a mai spus Ion Lungu.

Consiliul Local Suceava urmează să desemneze, joi, înlocuitorul de drept al primarului Ion Lungu, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: