Divizia electrică a TPL se conturează

> Licitaţia pentru primele 15 autobuze a fost organizată, iar cea pentru alte 35 va fi lansată în câteva săptămâni > În următoarele trei luni vor fi amplasate instalaţiile electrice la autobaza nouă

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, miercuri, contractul cu o asociere de patru firme sucevene care vor asigura alimentarea cu energie a staţiei de încărcare a municipiului Suceava.

El a spus că prinde contur divizia electrică a TPL din Burdujeni-sat, precizând că se toarnă platforma şi că urmează să fie realizată lucrarea de asigurare a energiei electrice necesare pentru această autobază.

Primarul a arătat că au fost patru oferte, din care s-au calificat două, respectiv asocierea Electroconstrucţia Ergo Suceava, Energo Sistem, Energo Consult şi Bucovina Energo Consult şi asocierea Loial Impex şi Electro As, din Suceava, iar în urma licitaţiei a câştigat prima asociere pentru suma de 1,693 de milioane de lei, faţă de suma prevăzută iniţial de 2,064 milioane de lei.

Termenul de realizare a investiţiei este de trei luni, a spus Ion Lungu, care şi-a exprimat încrederea că firmele au capacitatea să finalizeze lucrarea în termen, mai ales că fondurile necesare sunt asigurate printr-un credit al municipalităţii.

Primarul a mai anunţat că se pregăteşte noua divizie electrică a TPL, mai ales că în luna septembrie va fi lansată licitaţia pentru achiziţia a 35 de autobuze electrice printr-un proiect POR, iar în 14 august a fost organizată de MDRAP licitaţia pentru achiziţia a 15 autobuze electrice.

„Această strategie a noastră de a avea o divizie de transport electric începe să capete tot mai mult contur”, a spus primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: