Comunicat de presă

Deputaţii PNL de Suceava au început să se lege de sănătatea oamenilor

 Din lipsă de acţiuni proprii şi de moţiuni de cenzură eşuate, menite să înlăture PSD de la Guvernare, deputaţii PNL de Suceava au început să se lege de sănătatea oamenilor.

Când eşti în opoziţie este foarte uşor să critici realizările altora, dar când au fost la guvernare PNL (PDL) a ştiut doar să eşueze în investiţii, tăind salariile medicilor şi ale profesorilor, încurajând exodul medicilor şi a populaţiei apte de muncă.

PSD Suceava îi readuce la cunoştinţă domnului deputat Balan faptul că Guvernul Boc, prin reforma sistemului spitalicesc, a lăsat România fără 200 de spitale şi dispensare. Acest lucru s-a permis în localităţile cu primari PSD, doar de dragul de a câştiga capital electoral pentru alegerile din anul 2012 şi de a umple visteria PDL (actualul PNL) cu bani proveniţi din Sănătate. Această strategie electorală a fost susţinută şi de către Ioan Balan în campania electorală, o mârşăvie incomensurabilă, menită să se joace cu sănătatea oamenilor.

Mai mult de atât, actualul PNL (fostul PDL sau PD) a susţinut în anul 2006 reducerea a unui număr de 5.386 de paturi din numărul total care se afla în România la acea vreme. Începând cu 1 septembrie 2006 au fost reduse 16 unităţi sanitare cu paturi la nivelul întregii ţări şi alte 110 secţii din toate spitalele din România.

Totodată, prin Legea privind prevenţia în Sănătate, actualul PNL (PDL) a condamnat la moarte pacienţii din România, prin închiderea altor spitale. Legea iniţiată de PNL, în anul 2016, a fost un atentat la sănătatea românilor. După ce au tăiat salariile şi pensiile, marele PNL, provenit din unificarea cu PDL – cel care a închis spitalele – a lăsat pacientul din România să se lupte singur cu moartea.

Guvernul PSD a investit şi continuă să investească în sănătate şi în toate domeniile, investiţii care duc la buna dezvoltare a României.

Ministrul sănătăţii, doamna Sorina Pintea, este un ministru competent, care a dus la îndeplinire foarte multe promisiuni din Programul de Guvernare. Începând cu anul 2017, Guvernul PSD a majorat salariile personalului medical, a investit în infrastructură şi în aparatele medicale, chiar şi acolo unde primarii sau preşedinţii de CJ au fost de la PNL. Cel mai concret exemplu pentru suceveni este dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava cu RMN şi angiograf şi dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava cu 10 ambulanţe noi şi alte 3 pentru UPU.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Municipal Vatra Dornei fondurile necesare pentru dotarea cu aparatura medicală în valoare de 1.668.000 lei şi pentru reparaţii capitale în valoare de 1.089.000 lei. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a transferat de la bugetul de stat Spitalului Municipal din Rădăuţi suma de 2.099.000 lei, Spitalului Orăşenesc Gura Humorului şi Spitalului de Boli Cronice Siret câte 235.000 lei pentru fiecare. Spitalul Municipal Fălticeni a beneficiat de cea mai mare alocare de fonduri din judeţ, ce depăşeşte în prezent cifra de 10 milioane de lei.

În prezent, cu bani proveniţi de la Uniunea Europeană, sunt în derulare proiecte care investesc 840 milioane lei în unităţi primiri urgenţe şi 692 milioane lei în dotarea şi modernizarea ambulatoriilor. În plus sunt finanţate reabilitările energetice ale multor clădiri de spitale din România, tot cu sprijinul investiţiilor europene.

De asemenea, se investesc alte 350 milioane de euro în campanii naţionale de screening medical, depistare precoce şi tratament iniţial pentru cancer mamar, TBC, boli hepatice, cancer de col uterin sau colorectal.

În ceea ce priveşte spitalele regionale, care se vor construi la Iaşi, Cluj şi Craiova, Ministerul Sănătăţii are în momentul de faţă studiile de fezabilitate, de urbanism, structurile spitaliceşti definite, toate autorizaţiile şi ghidul de finanţare publicat, urmând ca până în decembrie 2019 Guvernul PSD să trimită cererile de finanţare de la Comisia Europeană.

Aşadar, domnule deputat PNL Ioan Balan cereţi demisia unui ministru care a realizat ceea ce a promis. La fel ca şi în precedentele cazuri, cereţi demisia unor oameni competenţi care au făcut multe pentru România şi pentru români ca actualul PNL să poată distruge ceea ce s-a realizat.

Incompetenţa şi toată demagogia pe scena politică de care daţi dovadă în ultima perioadă sunt doar pentru a câştiga capital electoral pentru Klaus Iohannis, un alt demagog al României, care nu a reuşit decât să dezbine ţara în două. (Deputat COBUZ MARICELA) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: