Un ofertant la licitaţia pentru înlocuirea gigacalorimetrelor „contestate” de la subsolul blocurilor din Suceava

> Diriguitorii de asociaţii au reclamat că Thermonet ar factura consumuri mai mari decât cele reale, la finele anului 2015, odată cu preluarea serviciului de către această firmă, 570 de gigacalorimetre având o vechime mai mare de 10 ani > „Există aparate vechi, depăşite, şi care nu mai respectă toate instrucţiunile pe linie de metrologie” susţine primarul Lungu, afirmând că, în continuare, crede în viabilitatea sistemului centralizat de termoficare

 Primăria Municipiului Suceava derulează o procedură de licitaţie pentru achiziţionarea şi montarea a 300 de „bucle complete pentru contorizarea energiei termice, respectiv a traductoarelor de debit, sondelor de temperatură şi contoarelor de energie termică la nivel de branşament”. Primarul Ion Lungu spune că decizia a fost luată după ce administratorii şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari s-au arătat nemulţumiţi de modul în care actualele instalaţii de măsurat redau consumurile reale de la nivelul unui bloc. „O problemă care se discută foarte mult cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari ţine de contestarea aparatelor de măsură. Unii au şi dreptate, pentru că există aparate vechi, depăşite, şi care nu mai respectă toate instrucţiunile pe linie de metrologie. Drept urmare, vrem să cumpărăm 300 de bucle noi” face cunoscut şeful administrativului din reşedinţa de judeţ. Până acum o ofertă a fost înregistrată din partea Vestra Industry Botoşani, suma scoasă la bătaie fiind de 504.201 de lei. Edilul-şef sucevean continuă să creadă în viabilitatea sistemului centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură, chiar dacă producătorul de energie termică Bioenergy se confruntă cu probleme financiare, din cauza proastelor prevederi legale care, cel mai recent, au suprimat acordarea de certificate valorice pentru utilizarea de resurse regenerabile. „Continuăm să credem în sistemul centralizat, chiar dacă se înregistrează o situaţie disperată. De aceea, şi în acest an facem eforturi financiare, în aşa fel încât Thermonet să nu oprească apa caldă, decât pe anumite segmente, respectiv pe acelea în care se lucrează” a punctat Ion Lungu, primarul Sucevei.

De precizat este faptul că la subsolul blocurilor sau în căminele special amenajate în preajma imobilelor de locuit se aflau 3.297 de aparate de măsură a consumului, dintre care 1.638 pentru căldură, iar 1.659 pentru apă caldă. După preluarea sistemului de transport, distribuire şi furnizarea de la Termica, Thermonet anunţa, la începutul anului 2016, că intenţiona să repare 2.861 de contoare, în timp ce 1.136 de aparate urmau a fi înlocuite. Acestea din urmă, respectiv 570 de gigacalorimetre şi 566 de apometre aveau o vechime mai mare de 10 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Oameni buni nu mai stați la incalzirea centrală a orașului. E cea mai mare furaciune!!! Nici cand vrei sa scapi de Thermonet nu te lasă!! Niste taxe pe proiecte pe nesimțire!!! Lumea proastă care mai ramane la ei, vor plăti facturi enorme!!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: