Premieră:

Staţii pentru canalizare în pantă, în Burdujeni-sat

> „Nu există altă soluţie decât introducerea unor staţii de pompare a apelor uzate, asfaltarea străzilor neputând fi făcută fără a avea finalizată instalaţia de canalizare” precizează primarul Ion Lungu, menţionând că aceste din urmă reţele au făcut obiectul ISPA şi POS-Mediu

Două staţii de pompare a apelor uzate menajere vor fi construite în cartierul Burdujeni-sat al municipiului Suceava. Anunţul este făcut de Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ, potrivit căruia această soluţie tehnică a fost impusă de configuraţia terenului din zonă, reţelele de canalizare fiind unele în pantă. Staţiile în cauză vor deservi locuitorii de pe strada principală Dobrilă Eugen, pe strada Molidului precum şi pe o ramificaţie a celei dintâi, respectiv pe Făgetului. „Este o premieră în Suceava. Vom folosi două staţii de pompare a apelor uzate, pe două străzi care sunt în pantă. Canalizarea a fost făcută cu fonduri europene prin POS-Mediu şi ISPA, cu scurgere în sistem gravitaţional” a precizat edilul-şef sucevean, menţionând că proiectul este întocmit, iar licitaţia urmează a fi organizată.

Pe strada Eugen Dobrilă din Burdujeni-sat au fost montate inclusiv conductele aferente proiectului de extindere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale, iar toate intervenţiile ar urma să se încheie cu turnarea unui covor asfaltic. „În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate, ridicarea topografică şi studiul geotehnic. Este o lucrare importantă şi îmi cer scuze de la cetăţenii de pe strada Dobrilă Eugen, pentru că am avut atâtea discuţii de-a lungul anilor. Nu există alte soluţii, decât introducerea acestor staţii de pompare a apelor uzate, asfaltarea străzilor neputând fi făcută fără a avea finalizată instalaţia de canalizare. Drept urmare, vom face şi aceste lucrări de pompare a apelor uzate, gazul metan este adus şi vom turna şi asfalt” a concluzionat Ion Lungu, primul gospodar al Sucevei. Strada Dobrilă Eugen este una destul de importantă, cu circa 100 de imobile şi aproximativ 500 de burdujeneni beneficiari ai serviciilor de alimentare cu apă, de canalizare şi de alimentare cu gaze naturale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: