Ruta ocolitoare, peste râul Suceava, pe Podul Unirii, oportunităţi de beneficii imobiliare

> „Oamenii sunt conştienţi că dacă pe acolo va trece această rută ocolitoare Suceava – Botoşani, vom da valoare terenurilor” susţine primarul Ion Lungu > Între Calea Unirii şi râul Suceava vor apărea un sens giratoriu, un pod de mici dimensiuni şi reţea de canalizare, se vor amenaja trotuare, iar drumul va fi asfaltat

 În municipiul Suceava, la intersecţia Căii Unirii cu strada Traian Vuia va fi amenajat un nou sens giratoriu. Acesta va avea menirea de a asigura accesul pe ruta de ocolire a zonei comerciale a reşedinţei de judeţ, cea care va face legătura directă cu DN 29 Suceava – Botoşani, pe noul pod peste râul Suceava, aflat în curs de amenajare. Primarul Ion Lungu a anunţat că, pentru început, lucrările se vor desfăşura pe o lungime de circa 1,8 km, şi vor include amenajarea carosabilului, trotuarelor, reţelei de canalizare, dar şi a unui podeţ peste pârâul Cetăţii. „Se lucrează la expertiza tehnică şi la documentaţie. Va fi un drum de categoria a III-a, cu o lăţime de 7 metri, cu trotuare, şi lungime de 1.820 de metri, inclusiv cu asigurarea canalizării pluviale” precizează şeful executivului municipal sucevean. Lungu a arătat că a fost la faţa locului cu proiectanţii şi experţii, unde rezolvat şi problema traversării terenurilor private cu noua legătură dintre Calea Unirii şi podul în curs de construcţie peste râul Suceava. „În jur de 90% din această rută trece peste terenuri domeniu public, iar 10% reprezintă proprietăţi private. Am găsit înţelegere la o parte a cetăţenilor să reamplasăm proprietăţile acestora, astfel încât să nu fie afectaţi şi sper ca acest lucru să se concretizeze. Sigur, noi avem şi posibilitatea exproprierii, legea permiţând acest lucru. Însă nu vrem să ajungem până acolo, după care să ne judecăm cu eventualii nemulţumiţi. Până în prezent, după discuţii cu oamenii de acolo şi cu un proprietar din Bucureşti am găsit înţelegere să facem reamplasări, să le respectăm suprafeţele şi să dăm valoare terenurilor. Omenii sunt conştienţi că dacă pe acolo va trece această rută ocolitoare Suceava – Botoşani, vom da valoare terenurilor. Îmi doresc ca, în perioada cea mai scurtă de timp, să terminăm documentaţia, să aprobăm indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local şi să demarăm efectiv lucrările” a explicat Ion Lungu primarul municipiului Suceava.

Închinate Centenarului Marii Uniri, lucrările la podul peste râul Suceava au început pe 15 aprilie, fiind executate de Cornell’s Floor, subsidiară a unei companii americane. Valoarea investiţiei se ridică la 4,23 de milioane de lei, fără TVA, termenul de execuţie fiind de 16 luni, finalizarea construcţiei fiind prevăzută pentru 15 august 2020. De la pod, traseul continuă cu strada Energeticianului, strada betonată de pe lângă Termica, traversarea căii ferate, ajungându-se pe strada Traian Popovici şi ieşindu-se în DN 29, în dreptul fostei Avicola.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: