Firma care va moderniza Piaţa Mică va fi cunoscută la finele lui august

> „Probabil că vor fi mai mulţi competitori, sper să nu avem contestaţii, astfel încât să desemnăm constructorul şi să demarăm lucrările încă din acest an” reliefează Ion Lungu, primarul Sucevei

 Licitaţia pentru desemnarea firmei de construcţii care va face lucrările de modernizare a Pieţei agroalimentare „George Enescu” din municipiul Suceava va avea loc pe 29 august. Primarul Ion Lungu informează că după cunoaşterea constructorului, amplasamentul actual va fi eliberat, iar comercianţii vor fi mutaţi pe o suprafaţă din preajmă, a fostei Întreprinderi de tricotaje „Zimbrul”. „Suntem în discuţii cu o firmă privată, să închiriem o suprafaţă de teren lângă Piaţă, să facem o amplasare temporară a acesteia, până se vor încheia lucrările de modernizare” arată ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Pe de altă parte, în şedinţa ordinară din 22 august, Consiliului Local va aproba modificarea hotărârilor privind lista de investiţii finanţate din creditul de 25 de milioane de lei contractat de la CEC Bank, suma de 1 milion de lei fiind orientată înspre susţinerea financiară a intervenţiilor din Piaţa Mică. „În măsura în care lucrările vor demara din acest an, vom prinde o sumă de 1 milion de lei, respectiv de 10 miliarde de lei vechi dintr-un credit nefolosit, să avem baza de plecare. Vreau să cred că se va finaliza această licitaţie, pentru că este una destul de interesantă. Probabil că vor fi mai mulţi competitori, sper să nu avem contestaţii, astfel încât să desemnăm constructorul şi să demarăm lucrările încă din acest an” reliefează Ion Lungu, primarul Sucevei. Valoarea investiţiei este apreciată la circa 11 milioane de lei, împărţită pe durata anilor 2019 şi 2020. În prima etapă, cea de anul acesta, prevăzute sunt lucrările de rezistenţă aferente parcării subterane cu 59 de locuri, cât şi cele de la parter şi acoperiş, inclusiv de la instalaţiile de alimentare cu energie electrică, instalaţiile de apă, instalaţiile de încălzire şi instalaţiile sanitare. Etapa a doua este cea din anul viitor, programate fiind lucrările „închiderilor perimetrale” adică a montării de pereţi şi ferestre, dar şi de finalizare a instalaţiilor, inclusiv a celor de ventilaţie. Afectată este o suprafaţă de teren de 2.361 de metri pătraţi, soluţia tehnică fiind aceea a realizării unei parcări subterane cu acces auto şi pietonal din strada “Saturn”, precum şi cu acces la aleea comercială, însă în acest din urmă caz doar pentru pietoni. La parcare se adaugă o suprastructură constând într-un modul funcţional unitar acoperit şi închis cu panouri izolatoare şi tâmplărie termopan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: