Un punct de vedere

Campania electorală la prezidenţiale continuă fără schimbări

Democraţie înseamnă alegeri, campanie electorală, adunări politice, afişe politice, propagandă, cheltuieli ş.a. şi în primul rând activităţi politice ale candidaţilor la diferite demnităţi locale sau centrale. La noi acestor normalităţi li se adaugă şi exprimări paranormale. Faptul că manifestările politice proprii campaniei electorale se desfăşoară în afara campaniei electorale constituţional stabilite, faptul că în locul programului politic al candidaţilor sunt aduse critici şi acuze la adresa adversarilor, iar cheltuielile bugetare se fac şi în afara perioadei campaniei electorale, sunt doar câteva din realităţile politice iniţiate şi promovate de către Klaus Iohannis, candidat pentru al doilea mandat de preşedinte al României. Şi este un candidat anunţat cu aproape un an înainte de deschiderea campaniei electorale, contracandidaţii domniei sale fiind Dan Barna – USR-PLUS, Călin Popescu-Tăriceanu – ALDE şi Viorica Dăncilă – PSD. În interiorul Coaliţiei PSD-ALDE s-au ivit neînţelegeri privind aceste candidaturi, care tulbură apele din respectiva zonă de stânga pe eşicherul politic de astăzi. La aceste neînţelegeri contribuie şi Pro România, partid condus de Victor Ponta, care se laudă zilnic cât de bună a fost guvernarea condusă de domnia sa în calitate de prim-ministru. Probleme sunt şi în relaţiile dintre USR-PLUS şi PNL

Toate aceste realităţi au loc înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, când de bază ar trebui să fie definitivarea programului politic de guvernare, proiectele privind constituirea guvernului, completarea formelor şi a modalităţilor politice ce vor fi utilizate în campania electorală etc. Cu trecerea timpului unele din aceste neînţelegeri şi controverse se sting, dar se nasc altele, în aşa fel încât concentrarea şi comunicarea pe problemele politice de bază sunt mereu perturbate şi stânjenite în înfăptuirea lor aşa cum au fost gândite şi anunţate.

La Caracal a avut loc, cum bine ştim din mass-media, o mare tragedie care a cutremurat întreaga ară. Aici un criminal, Gheorghe Dincă, şi „colaboratorii săi” şi din autorităţile locale au dezvoltat o reţea de traficanţi de carne vie între care Luiza şi Alexandra – tinere cu vârsta de până la 18 ani. Până la această dată s-au stabilit câteva din adevărurile evoluţiei acestei tragedii, urmând ca în finalul acestui amplu mecanism de cercetare efectuat de către poliţişti, jandarmi, procurori şi cetăţeni din preajma tragediei să aflăm adevărul. Un rol hotărâtor în dezvăluirile acestor crime şi a traficului de minore în Italia sau Marea Britanie l-a avut presa adevărată din România. Până la aflarea adevărului cu toate probele necesare, domnul Klaus Iohannis a lansat atacul său, spunând că „PSD a provocat tragedia de la Caracal”. Într-un alt context a adus această nenorocire socială în plan politic prin afirmaţia „PSD a trădat votul oamenilor”. Vorbind despre programul domniei sale pentru România intitulat ”România educată” din care n-a făcut nimic, vine şi spune că PSD-ALDE privesc ”economia privată ca pe un duşman”. Sunt reluate şi alte sintagme de acuzare a PSD cu exprimarea preferată de domnia sa şi anume „PSD-iştii”.

Preşedintele este potrivit Constituţiei, dar şi moralei, adevărate a unui preşedinte, un moderator între forţele statului şi nu omul politic care urcă la diferite tribune, alături de liderul liberal care-i îndeamnă pe liderii PNL să pună mâna pe par şi să-i lovească pe PSD-işti, şi face politică de dreapta.

În toate demersurile politice domnul preşedinte împreună cu lideri precum Ludovic Orban, Rareş Bogdan şi uneori Dacian Cioloş promovează politica obţinerii celui de-al doilea mandat de preşedinte al României, ignorând priorităţile vieţii economico-sociale şi politice ale Ţării din zilele noastre şi în perspectivă.

O asemenea realitate este evidentă pentru orice român şi este susţinută şi de o parte din lumea liberală de astăzi. În perioada campaniei electorale vom avea prilejul să înţelegem pe deplin aceste adevăruri politice care nu avantajează viaţa oamenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: