Accident de muncă la Rădăuţi

> Un tânăr a căzut de pe un grilaj în timp ce lucra la o centrală termică

 Un tânăr de 20 de ani, din comuna Dănila, a căzut de pe un grilaj în timp ce lucra la o centrală termică din incinta unei societăţi comerciale din municipiul Rădăuţi.

Accidentul s-a produs luni dimineaţa.

Tânărul este angajat ca muncitor necalificat pe perioada verii la societatea comercială în cauză. Acesta participa la curăţenie în zona exterioară de deasupra centralei termice din incinta fabricii firmei, împreună cu un alt angajat al fabricii.

La un moment dat, tânărul a ridicat un grilaj metalic cu dimensiunile de 1/1m pentru a curăţa deşeurile lemnoase de sub acesta, la adâncimea de 90 cm, însă înainte de a coborî să adune deşeurile, a urcat pe o scară pentru a-i înmâna un sac menajer colegului său, iar când a coborât de pe scară, a căzut în gaura produsă prin ridicarea grilajului.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, fiind diagnosticat cu „contuzie bazin cu escoriaţi”, urmând a i se efectua examene de specialitate.

Potrivit administratorului companiei, tânărul este angajat cu acte în regulă, iar instructajul privind protecţia muncii era semnat la zi.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, şi „vătămare corporala din culpă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: