Tabără pentru elevi talentaţi, 2019

În vara acestui an, Asociaţia „Euroactiv” Suceava a realizat Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii defavorizate şi pentru cei instituţionalizaţi” beneficiind de finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Suceava, de suportul companiilor SC Rocast Nord SRL Suceava, SC Romfour Tour SRL Fălticeni, SC S & O Group SRL Suceava, SC TehnoWorld SRL din Baia, domnul Doru Corneliu Airoaie de la SC Adria SRL Suceava, domnul Andrei Gheaţă de la Global Mutual Assistance SRL, SC Consuc SA Suceava, SC Betty Ice SRL Suceava.

În cadrul proiectului, Asociatia „Euroactiv” a organizat tabăra de socializare pentru un grup de elevi deosebiţi, cu situaţii foarte bune la învăţătură, instituţionalizaţi, de la Servicii multifuncţionale pentru copiii aflaţi în dificultate din Fălticeni, de la Centrul Alma Mater din Siret, de la Casa de tip familial „Visătorii” din Fundu Moldovei.

La această tabără au participat şi elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară şi de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava. Elevii de la liceele sucevene şi-au achitat cheltuielile de tabără integral, fiind şi voluntari ai acestei acţiuni de socializare.

Pe această cale dorim să mulţumim oamenilor de suflet, care au susţinut finanţarea acestui proiect, domnul Bogdan Păstrăv de la SC Rocast Nord, domnul Constantin Chiru de la SC S & O Group, doamna Gabriela Pavel de la SC TehnoWorld din Baia, domnul Doru Corneliu Airoaie de la SC Adria SRL Suceava, domnul Andrei Gheaţă de la Global Mutual Assistance SRL, SC Betty Ice din Suceava (a asigurat îngheţata pentru cele 7 zile ale taberei sociale) şi domnul Andy Stan de la compania Rom Four Tur din Fălticeni.

Beneficiarii taberei s-au bucurat şi de plimbarea cu vaporaşul şi cu bicicletele din staţiunea Costineşti.

Un aport important a venit din partea Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 1 Suceava şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, care au promovat şi efectuat în tabăra socială activitatea de prevenţie „Siguranţa în mediul online”, precum şi „Prevenirea absenteismului şcolar, a violenţei în mediul familial şi şcolar”, coordonată de domnul comisar-şef Ionuţ Epurean de la IPJ. La activitatea de prevenire a participat şi doamna inspector şcolar prof. Loredana-Mihaela Ceică de la IŞJ Suceava.

Tabăra a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc, preşedinte al Asociaţiei Euroactiv Suceava, prof. Romeo-Irinel Bolohan, vicepreşedintele Asociaţiei „Euroactiv”, cu participarea voluntarilor din şcolile participante.

Din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a participat doamna Măriuţa Beşleagă de la Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni. Îi mulţumim pentru sprijin şi consiliere pentru buna organizare şi supraveghere a copiilor din Centrele de Plasament.

Ţinem să mulţumim în mod special sponsorilor care au făcut posibilă participarea copiilor din Centrele de Plasament în Tabăra socială desfăşurată la Hotel Tiberius din Costineşti, acţiune avizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Copilului Suceava.

Considerăm că tabăra organizată de Euroactiv a fost un succes pentru „dezvoltarea abilităţilor pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii defavorizate şi pentru cei instituţionalizaţi”. (Cu mulţumiri, Echipa de organizare)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: