Până la debutul noului an şcolar se face „Recapitulare la Siguranţă”

Chiar dacă este vacanţă, poliţiştii suceveni nu au abandonat activităţile vizând o vacanţă în siguranţă pentru cei tineri. Ba mai mult, evenimentele nefericite înregistrate în ultima perioadă au dus la o intensificarea a acestora. Tocmai de aceea, potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, până la începerea noului an şcolar, se face „Recapitulare la Siguranţă”. Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii care desfăşoară în mod ilicit activităţi de transport public de persoane pun în pericol siguranţa cetăţenilor care plătesc sume de bani pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă, fără să conştientizeze riscurile la care se expun… Astfel, în scopul reducerii riscului victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane efectuat prin curse regulate şi ocazionale, cât şi cu autovehicule special destinate transportului de elevi în tabere şcolare şi alte activităţi, Serviciul Rutier Suceava şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, au organizat, în ultimele două săptămâni, acţiuni pe linia prevenirii combaterii activităţilor de transport de persoane neautorizate, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de operatorii de transport autorizaţi. Potrivit datelor oficiale, au fost controlate, zilnic, 2.368 de autovehicule, cu ajutorul a 35 de poliţişti rutieri şi 50 de poliţişti de ordine publică. În urma neregulilor descoperite au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare şi au fost indisponibilizate 14 autoturisme folosite de „piraţii rutieri”.

Acţiunile derulate în cadrul campaniei „Vacanţă în Siguranţă” vor continua.

Conform sursei citate, până la mijlocul lunii septembrie, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu structurile operative din cadrul IPJ Suceava, derulează campania „Vacanţă în Siguranţă”, care are ca scop reducerea riscului victimal al copiilor în perioada vacanţei de vară. Un capitol aparte îl reprezintă siguranţa rutieră, dar şi riscurile plecării voluntare a copiilor, în special a adolescenţilor, de acasă, folosind mijloace de transport în comun sau, mai grav, maşini de ocazie. Tocmai de aceea, având în vedere apropierea debutului anului şcolar 2019 – 2020, poliţiştii au iniţiat acţiunea „Recapitulare la Siguranţă”, ce se desfăşoară în perioada 15 august – 8 septembrie. „În acest context, poliţiştii suceveni vor intensifica acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave” se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: