Liderul PES Suceava, Gabriel Costache, numit subsecretar de stat de premierul Viorica Dăncilă

Liderul PES Suceava, Gabriel Costache, a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România.

Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, Gabriel Costache are rang de subsecretar de stat.

Scopul Autorităţii este de a asigura, dezvolta, evalua şi monitoriza calitatea formării profesionale iniţiale în sistem dual la nivel naţional, oferită de furnizorii de formare profesională iniţială în sistem dual şi şcoală, validată de piaţa forţei de muncă.

Prin atribuţiile sale, Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual duce la îndeplinire obiectivele Programului de Guvernare 2017-2020. În plus, ultimul raport de ţară al Uniunii Europene referitor la forţa de muncă din România menţionează faptul că „Progresele înregistrate în domeniul învăţământului profesional şi tehnic (VET) sunt insuficiente pentru a răspunde nevoilor de pe piaţa forţei de muncă.

Astfel, calificările şi programa şcolară din învăţământul profesional şi tehnic continuă să fie insuficient aliniate la necesităţile pieţei forţei de muncă” .

 Autoritatea va coordona proactiv şi nemijlocit legătura dintre mediul economic investiţional şi oferta educaţională, materializând astfel solicitările agenţilor economici prin organizarea de clase de nivel şcoală profesională în sistem dual. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: