Lideri PNL, PSD şi ALDE pe scenă împreună la Zilele comunei Moara

> Primarul Eduard Dziminschi: Suntem o familie în care ne respectăm şi ne iubim între noi

Lideri ai PNL, PSD şi ALDE au participat, duminică, la manifestări organizate la Moara cu prilejul Zilei Comunei şi a Zilei Recoltei.

Astfel, la Moara au venit senatorul ALDE Varujan Vosganian, liderul PNL Suceava şi al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul PNL Ioan Bălan, dar şi senatorul PSD Virginel Iordache.

Liderul ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că vorbeşte în cadrul acestei manifestări şi în calitate de lider al minorităţii armene din România, subliniind că armenii s-au aşezat în această zonă – Suceava, Moara, Şcheia – acum 800 de ani şi au avut prima episcopie aici în 1401, în Suceava.

El a subliniat că armenii au venit aici înainte de primul Descălecat şi crede că se poate spune că armenii sunt fondatori ai statului Moldovei.

Varujan Vosganian şi-a exprimat încrederea că această întâlnire, în Bucovina, cu comunitatea armeană să devină o tradiţie.

Mai mult, liderul ALDE a spus că se bucură că se regăseşte pe scenă cu vechi prieteni, făcând referire la liderii liberali.

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur a felicitat locuitorii comunei Moara pentru acest eveniment şi i-a răspuns lui Vosganian că şi el este bucuros că se revede cu „vechi prieteni”.

„E foarte bine că sărbătoriţi şi vă distraţi. Munciţi mult. Comuna Moara e o comună cu oameni gospodari, case curate, frumoase, cu oameni harnici. Sunt şi mulţi care s-au întors din concediu din diaspora”, a spus Flutur, care a menţionat că această duminică Biserica Ortodoxă Română a dedicat-o diasporei.

„Recunoştinţă şi apreciere pentru Diaspora”, a spus Flutur.

El a mulţumit conducerii comunei Moara pentru deschiderea arătată către toate formaţiunile politice şi a subliniat că aşa e frumos, adăugând că i-a fost dor de o întâlnire cu locuitorii din Moara, cu are a realizat în trecut proiecte frumoase.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a adus salutul municipiului Suceava şi a arătat că municipiul Suceava, şi comuna Moara fac parte din Zona Metropolitană Suceava subliniind că doreşte continuarea acestui proiect, care încă nu a realizat investiţiile dorite din motive diverse, dar că urmează să fie modernizat un drum, Moara-Drăgoieşti-Horodniceni, al Zonei Metropolitane Suceava împreună cu Banca Mondială.

Ion Lungu i-a asigurat pe locuitorii din Moara că atunci când are întâlniri cu ambasadori, cu oameni importanţi prezintă întreaga Zonă Metropolitană şi că prima este Moara, localitatea vecină, cu oameni gospodari.

Senatorul PSD Virginel Iordache l-a felicitat pe primarul Eduard Dzimischi şi Consiliul Local Moara pentru continuarea evenimentului Ziua Recoltei. „Atunci când oamenii doresc, indiferent de partidul din care fac parte, pot face lucruri frumoase la Moara”, a spus Virginel Iordache.

Primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, a spus că este normal ca toate forţele politice să fie prezente la o asemenea manifestare de sărbătoare a comunei. „Nu trebuie să ne duşmănim. Nu trebuie să ne urâm. Suntem o familie care ne respectăm şi ne iubim între noi”, a spus primarul comunei Moara. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: