Un sucevean de 98 de ani la Ziua Marinei:

„Experienţa războiului nu o să o pot uita niciodată. A fost foarte dureros”

Un bătrân de 98 de ani din comuna Dumbrăveni a participat la ceremonia dedicată Zilei Marinei Române, ce a avut loc pe 15 august la Constanţa.

Vasile Filoti le-a povestit participanţilor despre experienţa cruntă trăită în perioada războiului, arată Ministerul Apărării Naţionale.

Redăm mai jos mesajul suceveanului:

“Mă numesc Filoti Vasile. Am 98 de ani şi sunt din Suceava, comuna Dumbrăveni. Am fost veteran de război. Acea experienţă a fost cu adevărat trăită. Când o trăieşti e una, nu că azi ai trăit-o şi mâine ai uitat-o. Odată ce ai trăit acea experienţă nu o uiţi niciodată. Când îmi aduc aminte cât am suferit şi cât am răbdat… Aşa ceva nu poţi uita!

Am o familie frumoasă, am băieţi, nepoţi, strănepoţi. Ieri am venit la Constanţa, am fost la un nepot la Mangalia şi de acolo am venit aici, la Ziua Marinei. A fost un spectacol foarte frumos.

Acele experienţe ale războiului le-am trăit. Am stat peste 4 ani de zile numai între gloanţe. În faţa ochilor am văzut moartea. Nu pot uita acele amintiri. Odată ce ai trăit acele experienţe nu le uiţi niciodată. Trebuia să am mare grijă. Dacă oleacă nu eram atent sau scoteam capul afară, acum nu mai eram. Erau doar morţi. Peste tot. Mă gândeam că nu o să mai văd România niciodată. Am ajuns înapoi în ţară, dar experienţa războiului nu o să o pot uita niciodată. A fost foarte dureros.” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: