De la începutul lunii iulie, 28 de persoane dispărute, între care 14 copii, au fost găsite de poliţiştii suceveni

În perioada 1 iulie – 11 august, poliţiştii SIC – Compartimentul Urmăriri şi Biroul Supravegheri Judiciare au executat o amplă acţiune pe linie de urmărire a persoanelor dispărute, a celor care se eschivează de la răspundere penală sau pe linie de supravegheri judiciare.

Astfel, poliţiştii au verificat 576 de obiective de pe raza judeţului, din care 461 stâne, 94 ferme, 14 mănăstiri ş.a. În cadrul acestor verificări, 619 persoane au fost legitimate, iar 413 verificate în bazele de date.

Prin urmare, au fost identificate 28 de persoane dispărute, dintre care 14 copii.

Printre ei şi o fată de 13 ani, care în data de 8 august a plecat de la domiciliul său din oraşul Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. Fata a fost găsită la locuinţa unui tânăr de 21 de ani, din comuna Stulpicani.

În cauză a fost înregistrat dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „act sexual cu un minor” şi, ulterior, fata a fost internată în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava.

Pe lângă cei dispăruţi, au fost identificate şi 19 persoane urmărite şi alte 31 cu mandate şi sentinţe cu executare.

De exemplu, pe raza municipiului Vatra Dornei a fost identificat un bărbat de 48 de ani din judeţul Vrancea, urmărit întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de un an şi 3 luni de închisoare, aplicată în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii din aprilie a.c. emis de Judecătoria Tulcea. Despre cel în cauză existau date că este infractor voiajor şi comite furturi din locaşuri de cult.

De asemenea, pe linie de supravegheri judiciare, în perioada menţionată au fost chemaţi 52 de inculpaţi, au fost identificaţi doi inculpaţi care au încălcat măsura, au fost înaintate două sesizări organelor judiciare, iar o măsură a fost preschimbată în urma acestor sesizări.

Este vorba de un bărbat aflat în evidenţa Poliţiei Municipiului Vatra Dornei cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”, „furt în scop de folosinţă” şi a unei infracţiuni de „lovire sau alte violenţe”.

Acesta a fost identificat ca autor al unor noi infracţiuni comise în data de 18 iulie („lovire sau alte violenţe”, a unei infracţiuni de „violare de domiciliu” şi a unei infracţiuni de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”).

În urma sesizării motivate formulate de Poliţia Municipiului Vatra Dornei, s-a dispus faţă de bărbat înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: