Dan Ioan Cuşnir îi răspunde primarului Ion Lungu

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, i-a răspuns, luni, primarului Ion Lungu privind situaţia de pe strada Traian Ţăranu, arătând că lucrările au fost blocate din cauza unei ilegalităţi sesizate în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava şi nu a „unui banal branşament”.

Vă prezentăm integral punctul de vedere transmis de Dan Ioan Cuşnir: „Ion Lungu este cea mai bună dovadă că politica oboseşte. După 16 ani de când cheltuie în mod iresponsabil banii din taxele şi impozitele Sucevenilor, Ion Lungu se comportă ca un neputincios obosit.

În conferinţă de presă de miercuri 14.08.2019, Ion Lungu a anunţat cu fală şi mândrie că speră ca 5 străzi de pământ să fie asfaltate. Ca un disc de gramofon obosit la care îi sare acul, de câţiva ani Ion Lungu tot anunţă asfaltarea unor străzi din Iţcani, din Burdujeni Sat şi strada Traian Ţăranu. În primul rând este penibil să cheltui banii Sucevenilor de 16 ani şi să spui cu guriţa ta că mai ai străzi de pământ în oraşul pe care tot tu te lauzi că îl modernizezi (împreună cu locotenentul tău Harşovschi Lucian) de la scara fiecărui bloc.

În al doilea rând este jalnic să încerci să pui neputinţa ta pe umerii altora. Ion Lungu a minţit în conferinţa de presă afirmând că „lucrările de pe strada Traian Ţăranu au fost întârziate 6 luni din cauza unui banal branşament la reţeaua de apă pe domeniul public şi a orgoliului nejustificat a unui om din zonă”. Realitatea este că în şedinţa de Consiliu Judeţean din 20.08.2018, Flutur Gheorghe a înţeles ilegalitatea comisă de Ion Lungu adică începerea de către Primăria Sucevei a unor lucrări pe domeniul public al Judeţului Suceava fără să aibă autorizaţie de construire. Această ilegalitate a fost confirmată şi de către Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Deci Lungu Ion, în loc să fie exemplu în obţinerea autorizaţiilor de construire, sfidează legea şi, mai mult decât atât, în loc să remedieze neconformitatea în 3 zile, i-au trebuit 3 luni pentru a reintra în legalitate în şedinţa de Consiliu Judeţean din 26.11.2018, după care timp de încă 1 an pe strada Traian Ţăranu nu s-a mai întâmplat absolut nimic.

Asta este mentalitatea de moşier obosit a lui Lungu Ion: comite o ilegalitate, ca orice om cu educaţie îndoielnică este şi orgolios şi în loc să remedieze în 3 zile îi trebuie 3 luni. După încă un an de la acest episod tot el minte că un banal branşament a întârziat lucrările cu 6 luni. Dar din octombrie 2018 până în septembrie 2019, timp de 11 luni de ce nu s-a mişcat un ac pe strada Traian Ţăranu? Cine te-a întârziat, Ion Lungu?

Ce s-a întâmplat în Suceava în ultimii 15 ani? Oameni fără educaţie consistentă şi fără un parcurs profesional credibil, în loc să fie preocupaţi de cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, infrastructură şi educaţie, au crezut că pot impune în Suceava alte standarde decât în oraşele decente şi civilizate, au fost preocupaţi doar de beculeţe colorate, de fanfară şi folclor, de diplome şi medalii inutile, de fugă după înşelătoare şi inutile aprecieri pe reţelele de socializare.

Suceava se prăbuşeşte sub povara incompetenţei, a intereselor personale care au devenit mai importante decât interesul comunităţii, sub povara compromisurilor (blaturilor).

Ce i-a mai lipsit Sucevei în ultimii 15 ani? Viziunea celor care ne-au amăgit că ştiu ce au de făcut şi că se pricep la administraţie, aceştia neavând de unde să ştie că incompetenţa în administraţie duce întotdeauna la impotenţa administrativă. Conducerea Primăriei Sucevei este impotentă din punct de vedere administrativ.

 Suceava va arăta bine şi va deveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care să se concentreze pe Ordine şi Progres, când va fi condusă de către o echipa care înţelege ce înseamnă să faci „Totul pentru Suceava!”.

DAN CUŞNIR,

Preşedinte Organizaţia Municipală PSD Suceava

„Totul pentru Suceava!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: