Gheorghe Flutur, în Cetatea de Scaun:

Ctitoriile lui Ştefan cel Mare sunt ca un magnet pentru turişti

> Nu putem să nu ne aplecăm în faţa marelui Ştefan şi să spunem: Doamne, ce moştenire ne-ai lăsat !, a atras atenţia şeful executivului judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, vineri seara, în Cetatea de Scaun a Sucevei, la deschiderea ediţiei din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, că moştenirea lăsată de marele voievod valorizează această zonă, subliniind că ctitoriile lui Ştefan cel Mare atrag „ca un magnet” turiştii.

„Dacă mă gândesc la ctitoriile lui Ştefan cel Mare, sunt ca un magnet. Uitaţi câţi turişti adună! Nu putem să nu ne aplecăm în faţa marelui Ştefan să spunem: Doamne, ce moştenire ne-ai lăsat!” a declarat Gheorghe Flutur.

El a menţionat că zeci de mii de turişti vizitează anual ctitoriile ştefaniene şi că este obligaţia actualei generaţii să le păstreze, să le reabiliteze şi să le pună în valoare.

„Gândiţi-vă, dragii mei, că Suceava, frumoasa Bucovină, dar şi celelalte regiuni cu ctitoriile lui Ştefan, adună mii şi zeci de mii de turişti în fiecare an. De ce vin oamenii? Să vadă aceste ctitorii lăsate în urmă de marele Ştefan. De aceea avem obligaţia să ne închinăm în faţa istoriei, în faţa înaintaşilor, în faţa lui. Sunt bucuros că la Suceava s-a putut renova această cetate care devine, pe an ce trece, destinaţie turistică de excelenţă. Anul trecut, aproape 300.000 de turişti au vizitat cetatea refăcută. Este un lucru nemaipomenit” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: