Cinci străzi de pământ din municipiul Suceava vor fi modernizate

Cinci străzi de pământ din municipiul Suceava vor fi modernizate cu 5,63 milioane de lei, a anunţat, miercurea trecută, primarul Ion Lungu, care a menţionat că a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor cu Florconstruct Suceava şi Dru-Po SRL Suceava.

Perioada de realizare a investiţiei este de 12 luni, fiind incluse atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor.

Primarul a spus că în acest proiect intră străzile Traian Ţăranu din Obcini, valoarea investiţiei fiind de 1,74 milioane de lei, Ştefan Luchian din Burdujeni-sat, cu suma de 1,07 milioane de lei, Crângului din Burdujeni-sat, cu suma de 1,3 milioane de lei, Micşunelelor din Iţcani cu suma de 479.771 de lei şi tot în Iţcani, Barbu Ştefănescu Delavrancea, cu suma de 372.399 de lei.

El a explicat că s-a contractat la valoarea de 80% din suma prevăzută iniţial.

Primarul a menţionat că în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Suceava urmează să fie alocate două milioane de lei pentru aceste lucrări, din creditul accesat de municipalitate, şi a precizat că a solicitat firmelor să finalizeze cât mai repede proiectarea pentru a se începe lucrările de execuţie.

„Ne dorim ca în acest an să finalizăm măcar două străzi, respectiv strada Traian Ţăranu şi strada Micşunelelor” a spus Lungu.

El a salutat faptul că o investiţie importantă a municipalităţii sucevene a fost adjudecată şi a adăugat că este bucuros că sunt firme din Suceava care execută lucrările.

Primarul a mai declarat că la strada Traian Ţăranu lucrările au fost întârziate 6 luni de zile din cauza „unui banal branşament la apă de pe domeniul public” şi că „orgoliul” unui om din zonă a dus la aceste întârzieri dintr-un motiv „total nejustificat”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: