Handbal

Universitatea va juca, din 22 septembrie, în Seria A a Diviziei A

Federaţia Română de Handbal a stabilit sistemul de desfăşurare al Diviziei A, eşalon în care va intra în competiţie, în sezonul 2019-2020, şi CSU Suceava.

Echipele participante vor fi înscrise în cadrul a patru serii a câte 6-8 echipe, serii alcătuite pe criterii geografice.

În acest context, CSU Suceava va juca în Seria A, alături de CSM Bacău, Magnum Botoşani, CSU Galaţi şi CS Poli Iaşi.

Potrivit regulamentului, meciurile se vor desfăşura în sistem tur-retur, turneu semifinal şi turneu final. Zilele rezervate jocurilor sunt duminică, în intervalul orar 10 – 18, şi joi, între orele 16.30 – 19; dar cu acceptul FRH şi al ambelor echipe, programul se poate modifica.

După desfăşurarea meciurilor tur-retur se va întocmi clasamentul, iar dacă o echipă fără drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Naţională, echipe de juniori, CNE-uri, CNOPJ-uri) se va situa pe unul dintre primele trei locuri, acesta se va reface fără rezultatele formaţiilor în cauză.

Echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele patru serii se vor califica la turneul semifinal. Cele care se vor clasa pe primele două locuri în grupele 1 şi 2 ale Turneului semifinal se vor califica la turneul final al Diviziei A.

Echipele clasate pe locurile 1 şi 2 la turneul final al Diviziei A vor promova direct în Liga Naţională, iar cele clasate pe locurile 3 şi 4 vor susţine jocuri de baraj cu locurile 11 şi 12 din Liga Naţională. Primele două care vor câştiga partidele de baraj vor promova sau vor rămâne, după caz, în Liga Naţională.

Celelalte două grupări care au disputat barajul, dar şi cele care au încheiat pe locul 3 din cele două serii ale turneului semifinal vor fi echipe de rezervă, cu dreptul de a se înscrie în Liga Naţională în cazul în care vreuna deja aflată acolo se retrage din campionat.

Sezonul competiţional de handbal în Divizia A începe pe 22 septembrie, CSU Suceava având primul meci în deplasare, cu Magnum Botoşani.

Până atunci, însă, lotul de jucători al lui Adrian Chiruţ, complet schimbat faţă de cel din sezonul trecut, încă neomogenizat, continuă meciurile de pregătire.

Sucevenii au disputat până acum partide amicale în turneele de la Vaslui şi Făgăraş şi, cu o singură excepţie, au luat bătaie, pe linie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: