Treizeci de noi camere de supraveghere video vor fi amplasate în punctele periculoase din Suceava

> Extinderea sistemului de monitorizare are menirea să „ajute persoanele aflate în dificultate, fie că este vorba despre criminalitate sau de situaţii de urgenţă, precum incendii, accidente, inundaţii sau cele ţinând de starea de sănătate” > În municipiu există peste 300 de străzi, în vederea creşterii gradului de siguranţă vizate fiind inclusiv extinderea iluminatului public şi suplimentarea numărului patrulelor de ordine şi linişte publică

Autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Suceava iau măsuri de îmbunătăţire a sistemului de monitorizare prin extinderea centrului de supraveghere şi a sistemului video. Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi a Consiliului Local, „pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care se comit, se impune adoptarea unor măsuri de siguranţă mai eficace”.

„Sistemul de supraveghere vine în întâmpinarea structurilor care au ca atribuţii asigurarea liniştii şi ordinii publice, paza şi protecţia obiectivelor de interes public, precum şi activităţi de combatere a criminalităţii sociale”, arată primarul Ion Lungu în expunerea de motive la proiectul de hotărâre, în care se menţionează că numărul actual de camere de supraveghere video nu este suficient, fiind necesare extinderea şi îmbunătăţirea sistemului. Astfel, în locuri identificate ca fiind „favorabile infracţionalităţii” va fi montat un sistem video bazat pe fibră optică cu amplasare aeriană pe stâlpi, acesta venind să se adauge celor 146 de camere video ale cărora imagini sunt stocate la dispeceratele de la sediile Primăriei şi al Poliţie Locale.

Conform proiectului de hotărâre, valoarea investiţiei – care va fi implementată în 24 de luni – este de peste 526.000 de lei, incluzând achiziţionarea şi montarea a 30 de camere video, a circa 15 km de fibră optică şi cablu, precum şi a echipamentelor de dispecerat cu 32 de canale şi cinci hard-discuri de câte 8 TB fiecare.

Printre obiectivele şi punctele importante în care vor fi funcţionale noile camere de supraveghere se numără intersecţii de străzi, sensuri giratorii, staţii de autobuz, unităţi şcolare şi preşcolare de învăţământ, locul de joacă pentru copii de bulevardul Gavril Tudoraş din cartierul Obcini, Parcul Copilului şi statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare. „Motivaţia instalării unui astfel de sistem este de a ajuta autorităţile să intervină eficient, să ofere probe concludente şi să sprijine persoanele aflate în dificultate, fie că este vorba despre criminalitate sau situaţii de urgenţă, precum incendii, accidente, inundaţii sau cele ţinând de starea de sănătate” se precizează în raportul serviciului de specialitate al Primăriei. Recent, primarul Ion Lungu anunţa măsuri de creştere a gradului de siguranţă în toate cartierele Sucevei, pe lângă asigurarea iluminatului public vizate fiind extinderea supravegherii cu camere video, cât şi suplimentarea numărului patrulelor de oameni ai ordinii şi liniştii publice.

În municipiul Suceava există peste 300 de străzi care asigură legătura între cartiere şi centru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: