Cântăreaţa Paloma San Basilio despre Placido Domingo:

S-a purtat mereu cu mine ca un cavaler

Cântăreaţa spaniolă Paloma San Basilio a declarat miercuri că Placido Domingo, cu care a înregistrat albumul „Por fin juntos“ şi cu care a colaborat la multe discuri, s-a purtat mereu cu ea „ca un cavaler“, relatează EFE.

Paloma San Basilio (Madrid, 1950) a deplâns „enorm“ într-un comunicat „comentariile apărute în presă despre domnul Placido Domingo“ pe care mai multe femei care au lucrat cu el îl acuză de hărţuire sexuală în anii 80.

„Pot doar să afirm că domnul Domingo a fost mereu un cavaler cu mine, un mare coleg şi un artist generos, dintre care puţini se mai găsesc“ şi cu care am avut privilegiul să împart scena“, a spus Paloma San Basilio, ca răspuns „la numeroasele apeluri primite“ pentru a se pronunţa pe această temă.

Ca mărturie a acestui fapt, a adăugat ea, „există o emisiune de televiziune pe care o poate vedea multă lume şi în care se văd clar colegialitatea, devotamentul, respectul şi talentul său“.

Nouă femei – opt cântăreţe şi o balerină – au asigurat că Domingo le-a supus unei hărţuiri sexuale, potrivit mărturiilor culese într-un reportaj al agenţiei AP, cu privire la care tenorul a răspuns că a crezut „întotdeauna“ că toate „aceste interacţiuni şi relaţii“ cu femeile au fost „binevenite şi consensuale“.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: