Peste 650 de persoane au ajuns la UPU Suceava muşcate de căpuşe

Peste 650 de persoane cu vârste cuprinse între 0 şi 90 de ani s-au prezentat în primele 7 luni ale acestui an la UPU Suceava pentru îngrijiri medicale după ce au fost muşcate de căpuşe.

Potrivit reprezentanţilor UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iulie, 664 de persoane care au fost muşcate de căpuşe au primit îngrijiri medicale în spitalul sucevean.

Din totalul pacienţilor cu plăgi muşcate de căpuşe, 316 s-au prezentat la UPU Suceava în cursul lunii iunie, iar 103 în luna iulie, fără a necesita internarea în spital, vârsta lor fiind cuprinsă între 0 şi 90 de ani.

Specialiştii recomandă ca în cazul muşcăturilor de căpuşe, persoanele să evite extragerea acestora şi să se prezinte la o unitate medicală unde, după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, se administrează vaccin antitetanos, iar pacienţii sunt îndrumaţi către Secţia de Boli Infecţioase, pentru a fi luaţi în evidenţă şi pentru tratament de specialitate. În funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă se efectuează testarea pentru boala Lyme, iar atunci când este confirmată boala Lyme se instituie tratament cu antibiotice de lungă durată.

Conform DSP Suceava, în primul semestru al anului, în judeţ au fost confirmate şapte cazuri de boală Lyme (borelioză), faţă de 32 de cazuri înregistrate în anul 2018. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: