Viorica Dăncilă a respins de la Fălticeni cerinţele lui Popescu-Tăriceanu pentru rămânerea ALDE la guvernare:

Nu vom face nici restructurare guvernamentală şi nici nu venim cu un nou program de guvernare

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat, miercurea trecută, la Fălticeni, că nu va accepta ultimatumul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru rămânerea ALDE la guvernare.

Călin Popescu-Tăriceanu dăduse termen liderului PSD şi Guvernului ca, până pe 20 august, să vină cu un nou program de guvernare şi o echipă restructurată la Palatul Victoria.

„Nu vom veni cu restructurare în Parlament, nu vom veni cu un nou program de guvernare. Ne axăm în perioada următoare pe implementarea în continuare a măsurilor din programul de guvernare reajustate” a spus Dăncilă.

Ea a explicat că un program nou de guvernare nu se poate avea în vedere decât dacă se merge la vot în Parlament, pentru că schimbarea programului de guvernare presupune un vot în Parlament.

„Vom avea o ajustare a programului de guvernare pentru că au trecut 2 ani şi jumătate de guvernare şi odată cu trecerea timpului au mai intervenit şi alte lucruri, şi alte priorităţi” a spus Dăncilă, care a menţionat că vor fi prezentate şi alte măsuri pe care cetăţenii le aşteaptă şi pe care le va prezenta pe 1 septembrie.

„Nu venim cu restructurare. Venim în rest cu remaniere acolo unde miniştrii nu au îndeplinit programul de guvernare sau nu au îndeplinit criteriile pentru a ocupa în continuare acele posturi” a spus Dăncilă.

Ea a subliniat că nu-şi doreşte ieşirea ALDE de la guvernare.

„Nu ne-am dorit niciodată acest lucru, dar opţiunea este a dumnealor” a precizat Dăncilă.

Întrebată dacă doreşte ca ALDE să rămână la guvernare pentru majoritatea parlamentară sau pentru performanţa miniştrilor ALDE, ea a răspuns că nici una, nici alta, ci pentru că România are nevoie de stabilitate şi că atât PSD, cât şi ALDE trebuie să realizeze acest lucru.

„Am venit împreună cu promisiuni în faţa cetăţenilor şi împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsuri. Cred că avem această datorie faţă de români pentru că promisiunile nu au fost doar ale PSD sau doar ale ALDE” a declarat premierul.

Ea a mai spus că evaluarea miniştrilor nu se face în funcţie de partid, ci în funcţie de activitatea desfăşurată.

„Eu cred că trebuie să lămurim lucrurile în interiorul coaliţiei. Avem în ambele partide şi miniştri care trebuie să plece, şi miniştri care trebuie să rămână, dar aceste lucruri trebuie stabilite în interior” a precizat Dăncilă.

Întrebată dacă este firesc ca această coaliţie să aibă doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, ea a spus că firesc este ca PSD să aibă candidat la aceste alegeri.

„Nu pot să vorbesc în numele ALDE, dar eu ştiu că PSD trebuie să aibă candidat la prezidenţiale, pentru că a fost un partid de 23%, iar acum a urcat în sondaje. Este normal ca un partid cu o încredere atât de mare să aibă propriul candidat” a mai declarat liderul PSD.

Viorica Dăncilă a mai spus că s-ar bucura dacă ALDE ar decide să sprijine candidatul PSD.

„Dacă ALDE vrea să susţină candidatul PSD, ne-am bucura foarte mult. Dacă vor să aibă propriul candidat este voinţa dumnealor şi noi o să respectăm acest lucru” a conchis Dăncilă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: