Intervenţie contra cronometru pentru salvarea fondului forestier

> O locuinţă aflată în apropierea unei păduri de la marginea comunei Iacobeni a fost mistuită de flăcări > În timpul incendiului, proprietarul a suferit un atac de panică

Alarma a sunat îndelung sâmbătă dimineaţă pentru salvatorii dorneni anunţând producerea unui incendiu violent la o casă de locuit. Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, în sprijinul cărora au sărit şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iacobeni, au intervenit cu două autospeciale de stingere, două motopompe şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în bătătura unei gospodării situate pe un drum forestier, într-o margine a comunei Iacobeni. Potrivit declaraţiilor oferite de slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „la sosirea echipajelor, casa, construită din lemn, ardea generalizat şi exista oricând pericolul de propagare a flăcărilor la fondul forestier, aflat în imediata vecinătate”. Intervenţia a fost dificilă şi contra cronometru, pentru ca pârjolul să nu cuprindă şi pădurea din apropiere. În plus, în timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, acesta a refuzat transportul la spital. Flăcările violente au transformat în scrum locuinţa pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, elementele de mobilier din interiorul acesteia, obiecte de uz casnic şi documente personale. Cercetările efectuate după mai bine de două ore de luptă cu focul au dus la concluzia că necazul a pornit din interiorul casei de locuit, cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite din soba cu acumulare de căldură, supraîncălzită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: