Contrabandă cu microbuzul

Traficul cu ţigări de contrabandă continuă să fie una dintre activităţile ilicite cele mai bănoase şi căutate de persoanele certate cu legea. Afirmaţia este întărită şi de o nouă captură importantă de ţigări de contrabandă realizată de poliţiştii de frontieră suceveni la graniţa de nord a judeţului. Mai exact, este vorba despre lucrătorii din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus care au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bilca, un grup de persoane care încărca într-un microbuz marca Volkswagen Transporter mai multe colete voluminoase. Oamenii legii au acţionat pentru reţinerea persoanelor respective efectuând somaţiile legale prin voce. La auzul somaţiilor, contrabandiştii au abandonat totul şi au fugit spre teritoriul ucrainean pentru a nu putea fi prinşi. La faţa locului însă, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea, împreună cu mijlocul de transport, au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat că era vorba despre un transport în valoare de aproape 382.000 lei. Produsele din tutun au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Alte câteva mii de pachete descoperite în vegetaţie

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Poliţiei de Frontieră Halmeu şi Brodina au descoperit, în timpul patrulărilor specifice, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări care erau ascunse în vegetaţie pentru a fi ulterior preluate de cărăuşi. Ţigările au fost duse la sediile sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.780 de pachete cu ţigări (10.530 pachete ţigări la Sectorul Halmeu şi 6.250 pachete ţigări la Sectorul Brodina) în valoare totală de aproape 200.000 lei. Produsele din tutun de provenienţă extracomunitară au fost confiscate. În toate cazurile se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea de contrabandă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: