Tribunalul Suceava a respins cererea „grupului de creştini” de anulare a Bucovina Rock Castle şi a Festivalului Medieval

Tribunalul Suceava a respins, ieri, cererea formulată de „un grup de creştini” de suspendare a hotărârilor Consiliului Judeţean Suceava prin care este avizat programul de manifestări culturale şi se alocă fonduri pentru manifestările culturale organizate în judeţ.

Grupul de creştini – format din Ionel Butnariu, Vasile Nascu, Onisim Irimia, Ruben Irimia şi Victor Croitoru – a cerut Tribunalului Suceava suspendarea executării hotărârilor CJ Suceava, astfel încât în Cetatea de Scaun a Sucevei să nu mai fie organizate manifestări.

Tribunalul Suceava a decis, în 7 august, să amâne până în luna septembrie procesul, dar, la solicitarea reclamanţilor, a preschimbat pentru 13 august data judecării şi a respins cererea.

„Respinge ca nefondată cererea de suspendare. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune, sub sancţiunea nulităţii, la Tribunalul Suceava. Pronunţată azi, 13 august 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în minuta instanţei sucevene.

Reamintim că la data de 30 mai, Consiliul Judeţean Suceava a respins plângerea prealabilă formulată de aşa-numitul „grup de creştini” care cerea anularea Festivalului de Artă Medievală şi a Festivalului Bucovina Rock Castle.

Liderul grupului, Ionel Butnariu, le-a spus consilierilor judeţeni că grupul pe care îl reprezintă vrea ca Cetatea să fie liberă de orice evenimente.

Totodată, el a cerut CJ Suceava să îndepărteze de la Cetatea de Scaun şi de la Aeroport reclama pentru acest festival.

„Vă spun că vom câştiga sută la sută. Nu vrem concert pe bani publici şi nu la cetate” a spus Butnariu.

Mai mult, el a cerut ca festivalul să fie suspendat până când se va finaliza judecarea procesului şi să nu se desfăşoare niciun eveniment cultural în afară de vizitarea Cetăţii de Scaun.

„În calitate de creştini, susţinători ai familiei formate din bărbat, femeie şi copii, iubitori ai valorilor biblice, creştine şi tradiţionale româneşti, ne opunem cu fermitate acestor concerte finanţate din bani publici, instigatoare la derapaje grave imorale, organizate pe locuri unde este istorie naţională” arată contestatarii în plângerea prealabilă în care, pe lângă analiza textelor unor cântece ale formaţiilor care concertează la Bucovina Rock Castle, analizează şi afişul evenimentului, apreciind că sunt folosite semne masonice, satanice.

Secretarul judeţului Suceava, Petru Tanasă, a explicat că toate prevederile legale au fost respectate în ceea ce priveşte organizarea acestor evenimente şi că a avizat de legalitate aceste hotărâri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: