Gânduri…

(La sfârşit de şcoală de vară, la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava)

Tocmai ce am încheiat activităţile şcolii de vară intitulate „Mâini dibace, minţi agere”, ediţia a X-a. Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni, 22 iulie – 11 august, cu câte 8 ore de activităţi zilnic, abia lăsând timp de respirat coordonatorilor de activităţi. Participanţii – peste 90 de persoane la număr –, s-au bucurat de activităţile din secţiunea „Ne jucăm şi învăţăm” şi de atelierele de creaţie în limba engleză, de educaţie pentru sănătate, de încondeiat ouă, de cusături tradiţionale, de sculptură şi de pictură bizantină.

Toţi participanţii de la secţiunea „Ne jucăm şi învăţăm” ne-au arătat cât de creativi pot fi. S-au străduit să realizeze flori de hârtie cât mai frumoase, căsuţe din biscuiţi pentru ursuleţi, să decoreze obiecte folosind sfoară sau tehnica şerveţelului.

Jocurile propuse de coordonatori au avut mare trecere. Am participat şi noi, adulţii, alături de copii, amintindu-ne astfel de jocurile copilăriei noastre.

Atelierele de lucru au atras copii de vârstă mai mare: gimnaziu şi liceu. Au lucrat, au socializat, au găsit rezolvări dacă au apărut obstacole şi s-au bucurat împreună de roadele muncii lor.

A fost o perioadă solicitantă pentru noi, coordonatorii, dar satisfacţia avută la final, când am expus lucrările copiilor, a fost specială. Ne-am bucurat unii de alţii, copii şi coordonatori deopotrivă, am consolidat prietenii, am întâlnit oameni noi şi frumoşi, am împărţit premii şi nu ne-am despărţit până când nu ne-am promis să ne revedem şi la alte activităţi ale Asociaţiei „Mereu Tineri”, cel mai târziu la următoarea ediţie a Şcolii de vară.

Mulţumiri ostenitorilor şi participanţilor pentru clipele petrecute împreună. (Prof. RAMONA NICOLETA HUSARCIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: