Amendă şi transport de lemn confiscat pentru încălcarea legislaţiei

O amendă usturătoare, dar şi confiscarea unui important transport ilegal de lemn! Acesta este rezultatul unui control efectuat de oamenii legii în traficul rutier, pe linia respectării legislaţiei cu privire la regimul silvic. La ora 16.30, un echipaj mixt format din lucrători ai Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava a oprit pentru control, pe DJ 176, din comuna Frumosu, o autoutilitară cu semiremorcă la volanul căreia se afla un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Marginea, care transporta material lemnos. În urma verificării avizelor de însoţire a materialului lemnos prezentate de conducătorul auto, echipa de control a constatat că datele aplicaţiei informatice au fost generate şi obţinute din alt loc decât locul specificat în documente. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 6.000 lei a societăţii din judeţul Maramureş emitente a avizelor pentru încălcarea prevederilor legale şi totodată confiscarea lemnului rotund de esenţă răşinoase transportat, în valoare totală de peste 18.000 lei, ce a fost predat în custodie personalului silvic.

Sancţiunile date de oamenii legii fac parte dintre amenzile pe care poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, le-au aplicat pe parcursul săptămânii trecute în cadrul unei acţiuni punctuale derulate pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase. În cadrul acesteia au fost efectuate 38 de verificări şi controale şi au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 55.600 lei. În paralel, au fost confiscaţi şi 65,10 mc material lemnos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: