Trei luni vor dura lucrările de introducere a apei şi canalizării în Europa

> „În cazul în care nu se va înregistra contestaţie, se va trece la semnarea contractului şi la execuţia propriu-zisă” a precizat edilul-şef Ion Lungu, sperând că lucrările vor fi gata până la finele lui 2019 > Respectivele reţele vor fi amenajate pe străzile Viena, Berlin, Madrid şi „Londra”

Proiectul de introducere a reţelelor de alimentare cu apă şi reţelelor de canalizare în cartierul Europa de pe Dealul Tătăraşi al municipiului are un câştigător. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care spune că din cauza blocării Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 contravaloarea intervenţiilor este asigurată din bugetul local. „Aducerea apei şi canalizării pe restul străzilor, în afară de strada Paris, este prinsă în POIM, cu finanţare europeană, însă acest proiect, de la nivelul Consiliului Judeţean, nu este semnat nici acum. Tocmai de aceea am decis să dăm o şansă tinerilor de acolo, să ducem apa şi canalizarea pentru că dacă nu facem acest lucru, nu putem finaliza nici străzile, nici iluminatul public şi nici racordare la energia electrică” a declarat Ion Lungu.

În cadrul procedurii au fost depuse două oferte, a Euro Est Group Suceava, în asociere cu Topgeosys Suceava şi cea a Euskadi Timişoara, iar în urma evaluărilor efectuate de comisia de licitaţie, câştigătoare au ieşit cele două firme sucevene. Astfel, lucrările vor costa 1,79 de milioane de lei, adică 89,99% din valoarea de la care a pornit licitaţia, de 1,99 de milioane de lei. Ion Lungu spune că în cazul în care nu se va înregistra contestaţie din partea firmei descalificate, se va trece la semnarea contractului şi la execuţia propriu-zisă, intervenţiile urmând a se desfăşura pe durata a 3 luni.

„Dacă nu se depune contestaţie – pentru că sunt două oferte, iar, de regulă, una dintre firmele respinse face acest lucru –, putem semna contractul, să trecem la treabă şi să finalizăm lucrările până la sfârşitul anului. Sunt convins că dacă vom semna contractul vom putea face lucrările în acest an” a explicat Ion Lungu, menţionând că obiectul finanţării îl fac patru străzi din cartierul Europa.

În luna mai, în şedinţa extraordinară, Consiliul Local Suceava a aprobat valoarea investiţiei, de 2,66 de milioane de lei, dintre care 2,23 de milioane de lei sunt lucrări efective, mai puţin proiectarea. Respectivele reţele vor fi amenajate pe străzile Viena, Berlin, Madrid şi Londra. Pe strada Paris, acestea au fost introduse încă din cursul anului trecut. De precizat este că în baza unei finanţări nerambursabile aferente Programului Operaţional Sectorial „Mediu” 2017-2014, în zonă au fost aduse doar magistralele de transport al apei, în timp ce reţelele stradale de conducte făceau obiectul unui proiect distinct al Consiliului Judeţean Suceava, promovat în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, dar al cărui contract de finanţare nu a fost încă semnat.

Reamintim că în 2012, pe Dealul Tătăraşi, au primit loturi de câte 300 mp fiecare, 142 de tineri având atunci vârste de până la 35 de ani, persoane care nu au avut vreodată sau nu deţineau la acel moment o locuinţă ori un teren proprietate personală pretabil la ridicarea unei case.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: