Containerele-toaletă pentru unităţile şcolare nu au avut succes în judeţul nostru

> Şeful ISJ Suceava recunoaşte că doar cinci unităţi şcolare au decis să achiziţioneze containere, iar celelalte vor amenaja toalete în spaţii noi sau în spaţii existente

Noul inspector şcolar general al judeţului Suceava, Gabriela Mihai, a recunoscut, ieri, în conferinţă de presă, că soluţia propusă de guvern pentru containere-toalete pentru unităţile şcolare fără grupuri sanitare a fost adoptată doar de cinci unităţi şcolare din judeţ.

„Noi am obţinut din teritoriu informări privind stadiul acestor lucrări. Bugetul este de 2,043 milioane de lei şi a fost aprobat de ISJ, dar, în urma colectării datelor, rezultă că soluţia de achiziţionare a containerelor a fost adoptată doar de câteva unităţi şcolare, respectiv la Şcoala Boureni – oraşul Gura Humorului, la Grădiniţa cu Program Normal Ţoleşti din Forăşti, la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 2 din satul Costişa din Frătăuţii Noi, la Şcoala Gimnazială Şaru Dornei, la Şcoala Primară Grigoreşti din Siminicea, iar în cele mai multe unităţi şcolare, în cele mai multe localităţi, există hotărâri ale consiliilor locale de construire a toaletelor în spaţii noi sau deja existente” a declarat inspectorul şcolar general al judeţului.

Ea a arătat că o situaţie specială este la Grădiniţa cu Program Normal din Racova, din Solca, unde nu există sursă de apă şi unde autorităţile urmează să foreze un puţ de o adâncime de circa 20 de metri.

De asemenea, preşcolarii din Lupcina vor fi transferaţi la şcoala din comună, acolo fiind şi alte probleme legate de clădirea în care îşi desfăşurau activitatea, a spus Gabriela Mihai.

Ea a anunţat că din 19 august vor fi efectuate verificări privind stadiul lucrărilor de comisii mixte.

„Nu avem nicio localitate în care putem spune că aceste lucrări s-au finalizat, iar cele mai multe arată că s-a trecut de faza de proiect, că s-a aprobat hotărârea de consiliu local” a precizat şeful ISJ Suceava.

„Sunt lucruri care par destul de tergiversate” a spus Mihai.

Ea a menţionat că se va verifica şi stadiul lucrărilor din PNDL la diferitele unităţi şcolare din judeţ.

Guvernul a aprobat finanţarea pentru realizarea toaletelor pentru 29 de unităţi şcolare din judeţul Suceava, pe motiv că pentru celelalte unităţi şcolare cu toaleta în curte sunt în derulare alte proiecte. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: