Handbal

Una albă, una neagră pentru Universitatea, la Vaslui

> CSM II Bacău, CS Magnum Botoşani, CSU Galaţi şi Politehnica Iaşi sunt adversarele sucevenilor în Divizia A

Universitatea Suceava a obţinut o victorie la limită şi o „bătaie” în toată regula, din cele două partide de pregătire desfăşurate în acest weekend cu CSM Vaslui.

În primul amical de vineri, 9 august, sucevenii au învins 32-31 echipa vasluiană antrenată de Leonad Bibirig, după ce la pauză fuseseră conduşi cu 17-14.

Din cauza unor probleme la sistemul de iluminat al Sălii Sporturilor din Vaslui, întâlnirea s-a jucat în sala Liceului „Ion Mincu”, într-o căldură insuportabilă în care jucători şi spectatori abia mai aveau aer.

În al doilea meci vasluienii s-au prezentat de parcă tocmai făcuseră duşuri scoţiene, iar jucătorii Universităţii au fost copleşiţi. După prima repriză, gazdele conduceau deja cu 20-9 iar după a doua, în care au deţinut, de asemenea, control absolut, diferenţa pe tabela s-a oprit la 10 goluri, respectiv 33 – 23.

În această fază a pregătirilor, pentru lotul extrem de tânăr şi încă neomogenizat al handbaliştilor Universităţii Suceava, scorul partidelor de la Vaslui este prea puţin important. Antrenorul Adrian Chiruţ declara înainte de plecarea în acest prim turneu de pregătire că pentru ca lotul de jucători, complet schimbat faţă de finalul sezonului trecut, să se poată lega şi roda ca echipă, este nevoie de jocuri, de cât mai multe jocuri cu echipe de Divizia A, dar şi cu cele din Liga Naţională.

Amintim că Federaţia Română de Handbal a dat publicităţii componenţa celor şase serii ale viitoarei ediţii a Diviziei A masculine. Astfel, la startul competiţiei se vor alinia 26 de echipe, împărţite în 4 serii, 6 dintre acestea constituind noutăţi faţă de sezonul precedent (în afară de cele două retrogradate din Liga Zimbrilor): Politehnica Iaşi, CNOPJ Bucureşti, Steaua II Bucureşti, CNE Sighişoara, HC Beldiman Arad şi CNOPJ Timişoara. De asemenea, 9 dintre competitoare nu vor avea drept de promovare; 6 fiind”sateliţi” ale unor grupări din Liga Zimbrilor şi 3 echipe ale Centrelor de Excelenţă.

CSU Suceava va juca în cadrul Seriei A, alături de CSM II Bacău, CS Magnum Botoşani, CSU Galaţi şi Politehnica Iaşi.

Campionatul va începe pe 22 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: