Gheorghe Flutur, la Consiliul Naţional al PNL:

Partidul va trebui să prezinte lucruri concrete pentru populaţie

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, preşedinte al PNL Suceava, a declarat, joi, la Consiliul Naţional al PNL desfăşurat la Bucureşti, că PNL va trebui să realizeze reforma statului, reducerea decalajelor economice şi o nouă Constituţie, în acelaşi timp cu un program de creştere a calităţii serviciilor pentru populaţie, de educaţie, sănătate, de siguranţă a cetăţeanului, de utilităţi pentru cetăţeni.

El a arătat că la ultimul test electoral PNL a ocupat primul loc pe podium în ierarhia partidelor politice, dar a atras atenţia că urmează trei rânduri de alegeri, prezidenţiale, locale şi parlamentare.

„Eu cred că trebuie să fim extrem de atenţi şi responsabili pentru modul cum vom aborda problema în perioada în care urmează. Populaţia a arătat încredere în PNL şi va trebui ca în perioada următoare să strângem rândurile, să sprijinim candidatul nostru la Preşedinţia României, lucru pe care îl începem astăzi, să-l sprijinim pe preşedintele în funcţie şi viitorul preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis” a declarat Gheorghe Flutur.

El le-a transmis membrilor Consiliului Naţional al PNL că partidul va trebui să prezinte lucruri concrete pentru populaţie.

„Românii aşteaptă de la noi un program pe puncte. Primul test vor fi alegerile prezidenţiale şi avem un candidat care a dovedit acest lucru, o Românie unită, o Românie normală, competitivă” a spus Flutur, care a menţionat că vor urma testul alegerilor locale şi cel al parlamentarelor.

Gheorghe Flutur a propus ca PNL să vină în întâmpinarea dorinţelor populaţiei şi să facă reforma statului.

„Ceea ce se întâmplă în aceste zile este încă o dovadă că reforma statului trebuie făcută şi susţinută de PNL. Cu o administraţie centrală care depăşeşte 500.000 de oameni, gândiţi-vă şi dumneavoastră că circulăm şi noi, stăm de vorbă cu colegi, o administraţie centrală din Germania cu 80.000 – 100.000 de oameni. 500.000 de oameni la ce? Această reformă a statului nu poate fi făcută decât cu o reformă de fond a Constituţiei. Îmi permit să spun că nu putem petici Constituţia pentru că ea este de acum 30 de ani după chipul şi asemănarea lui Ion Iliescu. Ea trebuie modificată din temelii şi pentru asta va trebui ca PNL să-şi asume marele proiect al unei Constituţii noi după 30 de ani de la Revoluţia din 1989” a transmis Gheorghe Flutur.

Totodată, liderul liberal sucevean a spus că este nevoie de reducerea decalajelor economice dintre regiunile din ţară, dar şi de reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de celelalte ţări europene.

„Uitaţi-vă la infrastructură, câtă inechitate creează socialiştii în ultimul timp. PNL va trebui să reducă decalajele dintre regiuni. Trebuie să reducem decalajele dintre România şi celelalte ţări europene şi spun asta pentru că alte ţări, alte guverne investesc în competitivitate, învaţă fermierii ce să facă cu bani europeni, iar la noi este o gâlceavă permanentă pentru justiţie, despre justiţie şi nimic economic” a mai spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că se impune creşterea calităţii serviciilor pentru populaţie, de educaţie, sănătate, de siguranţa cetăţeanului, de utilităţi pentru cetăţeni.

„Eu cred că sunt teme de fond, sunt teme majore pentru cetăţeni cu care PNL trebuie să vină în faţa naţiunii române în perioada următoare la toate cele trei categorii de alegeri şi sunt convins că vom obţine voturi” a arătat liderul liberal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: