Geena Davis a povestit cum un regizor i-a făcut avansuri sexuale

Actriţa Geena Davis a povestit că în cariera sa nu a fost ferită de încercările unor oameni influenţi, cu putere, de a profita de ea, transmite DPA. Vedeta din „Thelma & Louise”, devenită militantă pentru egalitatea de gen, a povestit recent pentru US Today că la începutul carierei sale un regizor i-a făcut avansuri în timpul unei audiţii pentru un rol. „Dădeam audiţie pentru un rol, iar într-o scenă personajul meu trebuia să stea în poala unui bărbat. Regizorul mi-a spus să interpretez acea scenă cu el. Era o scenă sexi. Nu am vrut să o fac şi m-am simţit foarte stânjenită, dar nu am putut să-l refuz”, a povestit ea.

Actriţa, care a înfiinţat Institutul Geena Davis pentru Gen Media, a precizat că astfel de gesturi sunt probabil receptate diferit acum, în perioada unor mişcări împotriva abuzurilor sexuale precum #MeToo sau Time’s Up.’ „(În prezent) sper că femeile nu mai trebuie să treacă prin aşa ceva. A devenit un lucru obişnuit să nu te întâlneşti singură cu un bărbat într-o cameră de hotel (pentru a discuta un rol) însă astfel de lucruri s-au întâmplat de nenumărate ori în trecut”, a mai susţinut ea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: