Dispar taxatoarele de pe autobuze

> Proiectul de achiziţionare a autobuzelor electrice prevede şi implementarea sistemul de e-tiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor > Cu ajutorul unui card valoric reîncărcabil, nenominal sau personalizat, călătoria va fi achitată prin simpla validare la un dispozitiv montat în mijlocul de transport

 Personalul care vinde bilete pe mijloacele de transport ale societăţii Transport Public de Persoane (TPL) Suceava va fi înlocuit de mijloace moderne de taxare. Ion Lungu, primarul Sucevei, recunoaşte că actuala modalitate de plată a contravalorii călătoriilor este depăşită, arătând că un nou sistem va fi operaţional după sosirea în reşedinţa de judeţ a autobuzelor electrice.

„În proiectul privind achiziţionarea autobuzelor electrice va funcţiona tiketingul automat. Deci nu vor mai fi taxatoare, acestea urmând a fi distribuite pe alte posturi” a declarat primarul Ion Lungu.

Primăria Suceava a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est contractul de finanţare a proiectului „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”, cu sistem de e-tiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor. E-tiketingul presupune achiziţionarea de către călători a unui card valoric reîncărcabil, inclusiv a unuia de tip abonament, nenominal sau personalizat, călătoria urmând a fi achitată prin simpla validare la un dispozitiv montat în mijlocul de transport. Controlorii pot citi şi verifica respectivele carduri de călătorie cu ajutorul unor scannere speciale.

Valoarea totală a proiectului amintit este de 116,189 de milioane de euro, echivalentul a circa 25 milioane de euro, prevăzând achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, amenajarea unei autobaze, reabilitarea-modernizarea staţiilor de îmbarcare-debarcare a călătorilor, înfiinţarea unui centru de supraveghere video, precum şi reabilitarea străzii Vasile Pîrvan din Burdujeni-sat, la capătul căreia va funcţiona Divizia electrică a TPL. Valoarea eligibilă a proiectului este de 103,584 de milioane de lei, de la bugetul municipiului Suceava fiind suportată suma de 2,071 milioane de lei, adică 2% din total.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: