Amplă acţiune a Poliţiei Municipale Suceava în zonele frecventate de tineri, în cadrul acţiunii de creştere a siguranţei în cartierele municipiului

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni, iar siguranţa tinerilor implică derularea unor activităţi speciale, având în vedere specificul vârstei şi tentaţiile care îi pun uneori în situaţii de risc infracţional sau victimal. Pe perioada de vacanţă, tinerii sunt expuşi unor riscuri suplimentare, astfel încât se impune luarea unor măsuri preventive sporite, arată Poliţia Judeţeană Suceava.

Întrucât în această perioadă tinerii nu se află în unităţi de învăţământ, poliţiştii organizează acţiuni punctuale în zonele frecventate de aceştia pentru a promova recomandările preventive dar şi pentru a se asigura că tinerii beneficiază de condiţii sigure pentru petrecerea timpului liber.

Astfel, la nivelul Poliţiei municipiului Suceava, joi, vineri şi sâmbătă, între orele 22.00 – 02.00 a fost iniţiată şi organizată o acţiune pe raza de competenţă în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava – Detaşamentul Mobil şi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Suceava, pe linia asigurării ordinii şi liniştii publice în zona parcurilor, spaţiilor de joacă pentru copii, teraselor, magazinelor cu program non-stop, precum şi pe linia prevenirii faptelor cu violenţă comise în proximitatea acestora.

La acţiunea organizată au participat zilnic 24 lucrători, din care 14 poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică, 2 poliţişti din cadrul Biroului Rutier, 4 lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi 4 lucrători din cadrul Poliţiei Locale, acţionându-se cu 8 autospeciale din dotare.

Efectivele participante au acţionat cu preponderenţă în zonele aglomerate, fiind vizate în special parcurile şi magazinele cu program non-stop, respectiv: zona magazinului „Mihalesc” din Cartierul Obcini, zona restaurantului „La Radu” – Obcini, zona „ABC” – Obcini (barul „Mia” şi terasa „Rai Caffe”), locul de joacă din proximitatea „blocurilor ANL” de la staţia „Peco OMV” Obcini, Parcul Universităţii, parcul din proximitatea Policlinicii Areni, zona „Albina”, zona „Curcubeu”, parcul bl. G 31 şi blocul de garsoniere E 37 de pe str. Zorilor nr. 2, locul de joacă de pe str. Luceafărului, locul de joacă de lângă Biotest, pe str. Aleea Lalelelor nr. 8, bl. 116, zona cartodrom, zona Bisericii Sf. Vineri, zona Pasha, magazinul „Non-stop” din zona „Mobilă”, cazinoul Las Vegas de pe George Enescu, pe str. Leca Morariu la Căminul Speranţa, locul de joacă de pe str. Oituz, parcarea Mănăstirii Zamca, în zona „Bebeluşu” – la locul de joacă pentru copiii (vizavi de catedrală), pe str. Narciselor în spate la blocul Belvedere, pe str. Alexandru cel Bun (la „Non-stop” şi la locul de joacă pentru copii), Parcul Central Prof. Ioan Nemeş, parcul din proximitatea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, Parcul „Şipote”, „Club Crystal”, zona de agrement „Tătăraşi”, zona căminelor Colegiului de Industrie Alimentară, Parcul „Simion Florea Marian”, în Parcul „3 BĂRBOŞI”, cazinoul Las Vegas de pe str. Curtea Domnească, locul de joacă (parcul) vizavi de catedrală, pe str. Mărăşeşti, nr. 48, la blocul de locuinţe sociale, pe str. Calea Unirii, nr. 15, la blocul de locuinţe sociale, zona Autogară, pe Esplanada Casei de Cultură.

În cadrul acţiunii s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona parcurilor, discotecilor, barurilor, teraselor şi a altor localuri de agrement; de asemenea, s-a verificat legalitatea măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei.

Totodată, poliţiştii au vizat monitorizarea şi sancţionarea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică şi identificarea persoanelor străine de localitate care nu îşi justifică prezenţa pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 530 de persoane şi au fost atenţionate/avertizate verbal 119 persoane.

Au fost verificaţi 39 agenţi de pază şi au fost legitimate şi verificate 143 de persoane străine de localitate.

Au fost verificate 60 de obiective şi au fost controlate 42 de bagaje.

Au fost oprite în trafic şi controlate 57 de autovehicule şi a fost constatată o infracţiune în flagrant.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.335 lei, din care 20 la Legea 61/1991 în valoare de 4.400 lei, 16 la OUG 195/2002 = 16 în valoare de 7.815 lei şi 2 la alte acte normative, în valoare de 120 lei.

Tot în cadrul acţiunii au fost reţinute şi 4 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia executării acţiunii, în zona şi proximitatea obiectivelor sus-menţionate nu au fost înregistrate sau sesizate fapte antisociale.

Urmare a prezenţei active în teren nu au fost înregistrate infracţiuni contra patrimoniului sau persoanei şi nu au fost sesizate acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, scopul fiind creşterea gradului de siguranţă a tinerilor şi prevenirea şi descurajarea actelor delictuale, subliniază Poliţia Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: