Alexandru Băişanu, despre situaţia gravă în care se află Guvernul

> Nu sunt prevăzuţi bani pentru pensii şi salarii în ultimele două luni, gaura din buget este de 8 miliarde de lei, iar taxa pe sucuri şi pe ţigări ori impozitarea bacşişului nu o acoperă > Indiferent dacă pleacă ALDE de la guvernare, PSD va fi susţinut de PNL şi USR

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a făcut, vineri seara, dezvăluiri la Antena 3 despre situaţia gravă în care se află ţara.

Băişanu a spus că este „o gaură de 8 miliarde de lei”, iar pentru ultimele două luni nu sunt prevăzuţi bani pentru pensii şi salarii.

El a arătat că opinia ALDE privind rectificarea bugetară vizează alocarea echilibrată de fonduri pentru stoparea creşterii deficitului şi revenirea pe un trend firesc, subliniind că măsurile vizate de ministrul de Finanţe, respectiv introducerea taxei pe zahărul din sucuri, creşterea accizei la ţigări sau impozitarea bacşişului chelnerilor nu pot acoperi actualul deficit.

Băişanu a mai declarat că în ceea ce priveşte banii pentru pensii şi salarii, este clar că Guvernul va trebui să se împrumute pentru plata acestor drepturi.

Vicepreşedintele ALDE a fost întrebat dacă formaţiunea iese de la guvernare şi va genera o nouă criză politică, iar Băişanu a răspuns că dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută corespunzător, este posibil ca ALDE să nu-şi asume guvernarea în continuare. „Problema nu este că ALDE iese de la guvernare, pentru că Guvernul PSD va fi sprijinit de PNL şi USR. Unii au spus că nu vor la guvernare, iar ceilalţi, prin vocea preşedintelui Klaus Iohannis, au anunţat că vor forma o nouă majoritate după alegerile parlamentare din noiembrie anul viitor. Deci problema nu e că pleacă ALDE de la guvernare, ci că situaţia gravă de acum va continua şi va afecta toţi românii”, a spus Alexandru Băişanu.

El a respins acuzele ministrului Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, care a declarat că ALDE „şantajează” cu ieşirea de la guvernare pentru că vrea ca PSD să susţină candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la Preşedinţia României. „Nu are nicio legătură actul de guvernare cu candidaturile. Am înţeles că PSD susţine candidatura Vioricăi Dăncilă, noi, ALDE, vom susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu. Problema majoră este însă guvernarea. Noi vrem să fie finanţate în continuare lucrări de investiţii în infrastructură, în educaţie, în sănătate, să fie cofinanţate proiectele cu finanţare europeană”, a conchis Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: