Se are în vedere susţinerea lui Călin Popescu-Tăriceanu la Preşedinţia României şi o cooperare pe termen lung

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a explicat, miercuri după-amiază, că există în continuare discuţii ALDE – Pro România privind o alianţă parlamentară şi susţinerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

Băişanu a spus că a participat la discuţiile de miercuri dimineaţa între lideri ai ALDE şi Pro România, arătând că a ajuns mai târziu la această întâlnire. El a relatat că discuţiile au făcut referire la o viitoare colaborare între cele două formaţiuni atât în domeniul parlamentar, cât şi în ceea ce priveşte susţinerea unui candidat unic la Preşedinţia României, pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Este o discuţie mai veche care a fost reluată” a explicat deputatul sucevean, care a subliniat că s-au discutat principiile unei alianţe, urmând să continue discuţiile pentru o decizie finală.

„Nu se putea hotărî nimic definitiv, pentru că e nevoie ca structurile de conducere colective din cele două partide să ia decizia” a spus Alexandru Băişanu.

El a dezvăluit că reprezentanţi ai PSD au discutat miercuri cu cei din Pro România, dar fără să detalieze.

„Suntem dispuşi să negociem cu PSD pentru a primi sprijin pentru susţinerea candidaturii lui Călin Popescu-Tăriceanu” a mai declarat Alexandru Băişanu.

El a mai spus că solicitarea Pro România ca ALDE să iasă de la guvernare pentru realizarea acestei alianţe a fost greşit înţeleasă.

„Problema e că Pro România e în opoziţie şi ALDE la guvernare. În mod firesc şi normal trebuie ca ambele partide să fie ori la guvernare, ori în opoziţie. ALDE este acum la guvernare şi o face datorită responsabilităţilor pe care le are” a spus deputatul sucevean.

El crede însă că „cei mai de seamă aliaţi ai PSD sunt PNL şi USR”.

„Dacă nu vrei să intri la guvernare (aşa cum susţin PNL şi USR – n.r.) înseamnă că susţii guvernul” a conchis Alexandru Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: