Senatorul PNL Daniel Cadariu:

PSD fură cu neruşinare banii pentru educaţia copiilor şi a „prăduit” bugetul MEN cu peste un miliard de lei

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, joi, că se confirmă ceea ce a spus în urmă cu o lună şi jumătate, că PSD „fură” cu neruşinare învăţământul românesc.

„Se confirmă că PSD fură cu neruşinare învăţământul românesc, fură de la copiii care ar trebui să beneficieze de o educaţie cât mai serioasă, fură de fapt viitorul ţării. Bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale a fost acum «prăduit» cu peste un miliard de lei” a declarat senatorul liberal Daniel Cadariu.

El a explicat că prin rectificarea bugetară s-au diminuat creditele bugetare ale ordonatorilor principali de credite, între care Ministerul Educaţiei Naţionale are un minus de 1,03 miliarde de lei.

„Recent spuneam că grupurile sanitare promise nu se mai regăsesc acum nici pe hârtie şi că rămâne doar senzaţia unor promisiuni de campanie ale PSD, urât mirositoare, dar am fost luat peste picior de cei din PSD Suceava care transmiteau cu aroganţă că nu există nicio problemă privind finanţarea. Iată că acum vedem că liderii suceveni ai PSD au minţit şi că bugetul educaţiei este diminuat cu peste un miliard de lei” a spus senatorul liberal sucevean.

Daniel Cadariu a subliniat că diminuarea bugetară pentru Ministerul Educaţiei confirmă că pentru PSD „educaţia nu are nicio valoare”.

„Pentru ei educaţia nu are nicio valoare, pentru că ei s-au obişnuit că nu competenţa şi ştiinţa de carte primează în carieră, ci slugărnicia faţă de şeful de partid”, a spus senatorul liberal, care a menţionat că inclusiv numirea noului inspector şcolar general al judeţului Suceava confirmă această atitudine sfidătoare la adresa învăţământului.

Daniel Cadariu se aşteaptă ca PSD să anunţe în perioada următoare şi închiderea de şcoli şi grădiniţe pe motiv că nu sunt bani, după ce tot ei reduc drastic finanţarea sistemului de educaţie.

„Lucrurile nu se vor remedia decât odată cu plecarea PSD de la guvernare” a conchis Daniel Cadariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: